- 2017. május 30., 19:00
A Samsung Magyarországon sajnos nem forgalmazza hordozható gépeit, pedig vannak közöttük érdekes példányok is.
Hirdetés

A koreai gyártó legújabb notebookja egy olyan ultrabook, amelyet 360 fokban hátrahajtható kijelzőjének hála táblagépként is használhatunk. A Samsung termékeivel igyekszik minden felhasználói igény lefedni, a Mobile Word Congressen érkező Galaxy Tab S3 és Galaxy Book tabletből alakíthatók notebookká, a Notebook 9 Pro pedig ugyanezt a trükköt a másik irányból tudja megmutatni; vagyis a gép elsősorban akkor ajánlható, ha többször van szükség notebookra mint táblagépre.

A Notebook 9 Pro kétféle méretben készül, a kisebb változat 13,3 colos, a nagyobbik 15 colos kijelzőt kapott. Mindkét változatban érintőképernyő van, ami nemcsak ujjal, hanem a Samsung-féle S Pennel is kezelhető. A toll természetesen érzékeli a nyomás erősségét is, méghozzá elég precízen, 4000 lépcsőben. Sőt, a Samsung megtanította a Windows 10-et arra is, hogy az Air Command is működjék a gépekkel (bizonyos parancsokat úgy is előhívhatunk, hogy nem érintjük meg a tollal az LCD-t, hanem csak közel tesszük hozzá).

A notebook/tablet hibrid erős hardvert kapott, a processzor például egy Intel Core i7-7500U, két maggal, 2,7 GHz-es alap órajellel és 3,5 GHz-es Turbo Boost órajellel. A 15 colos változatba is ez a processzor kerül, a nagyobb gép mégis erősebb lesz, mert az integrált GPU mellé dedikált VGA is társul, mégpedig egy AMD Radeon 540-es. Ez nem a kategória csúcsa, de azért bőven alkalmassá teszi a gépet arra, hogy alkalomadtán játsszunk is vele egy kicsit.

Sajnos a Samsung egyelőre nem tette közzé a gép részletes specifikációját, a lényeg azon volt a bejelentésnél, hogy a vállalat most már nemcsak táblagépekhez adja az S Pent, hanem egyes notebookjaihoz is. Ebből pedig azt a következtetést is levonhatjuk, hogy nincs még végleges konfiguráció, amivel pedig nyilván az is együtt jár, hogy a koreai gyártó a gép elérhetőségével és várható árával is adós maradt egyelőre.

Címkék