- 2017. június 1., 10:00
A tajvani gyártó egyre több okosterméket mutat be, köztük most már a csecsemők légzését figyelő kütyü is van.
Hirdetés

A Vivobaby egy új kütyü az ASUS termékpalettáján, amely a hagyományos légzésfigyelőket válthatja ki a közeljövőben. A készülék három részből áll, egy központi egységből, egy légzésfigyelő modulból és egy riasztóból. A hub tartja a kapcsolatot a másik két egységgel és az okostelefonos alkalmazással, a légzésfigyelőt kell a csecsemő ágyába tenni, a riasztót pedig a szülő karjára, hogy ne csak hanggal, hanem rezgéssel is figyelmeztetni tudja anyát vagy apát, ha bármi probléma lenne. A kütyük alacsony frekvenciájú rádióhullámmal kommunikálnak egymással, és minden modul az orvosi műszereknél is használt, tehát a borítás garantáltan az egészségre ártalmatlan anyagokból készült. A légzésfigyelő nemcsak a szívritmust figyeli, hanem a szoba hőmérsékletét is ellenőrizhetjük vele.

A rendszer agya a telefonos alkalmazás, amely nemcsak a figyelmeztetéseket menedzseli, hanem adatbázist is vezet, és szól akkor is, ha a légzésfigyelő akkumulátora merülőben van; így elkerülhető a felesleges aggodalmat okozó téves riasztás. A töltéshez pedig nem kell kábelt sem használni, elég ha a légzésfigyelőt a hub tetejére tesszük, hogy elinduljon a vezeték nélküli töltés. A hub és a telefon Bluetooth 4.0 szabvány segítségével kommunikálnak egymással.

Sajnos egyelőre még ez a kütyü is prototípus, az viszont látszik, hogy a klasszikus megoldásokhoz képest kifinomultabb az okos légzésfigyelő. A kérdés csak az hogy mikor lehet majd megvásárolni, valamint az is érdekes lesz majd, hogy mennyire fogja megterhelni a pénztárcát.

Címkék