- 2017. június 8., 11:00
Egyre több a direkt szelfizésre kitalált drón, most egy újabb, egészen jól használható példánnyal bővül a kínálat.
Hirdetés

A szelfi bot már lejárt lemez, aki igazán menő, az drónnal fotózza saját magát. Ami kicsit drága hóbort, de tény, hogy a dolognak vannak előnyei is. Például az, hogy olyan helyről is készíthetünk képeket, ahová egy bottal (vagy a kezünkkel) nem biztos, hogy elérnénk. Az AirSelfie névre hallgató kütyü egyik legfontosabb ismérve, hogy kicsi: mindössze 97×67×10 mm-es és csupán 52 grammot nyom. Ez fontos tulajdonság, hiszen egy olyan kütyüt, amit szelfikhez használunk, állandóan magunknál kell tartani. A drón ennek ellenére strapabíró, hiszen 6061-es alumínium és magnézium ötvözetéből készül. A sasszé ráadásul teljesen körülöleli a rotorok lapátjait, így azok akkor sem sérülhetnek meg, ha az apróság véletlenül nekirepül valaminek. Na, de lássuk, hogyan tudunk szelfiket lőni!

Először is érdemes tudni, hogy a kamera 5 MP-es fotókat tud készíteni, aminél láttunk már jobbat is, de 5 MP azért elég sok mindenre elég. A legjobb az egészben az, hogy a drón irányításával nem igazán kell foglalkozni: elég feldobni a levegőbe, és máris repül. Az elektronika megold mindent, a drón automatikusan tartja helyzetét.

Fotózni a telefonon lévő alkalmazás segítségével tudunk, ha pedig elkészült a kép, akkor amint az AirSelfie alá tartjuk a kezünket, a drón szépen rászáll. A kis méretből adódóan a beépített akkumulátor kapacitása nem túl nagy, mindössze pár percnyi repülést tesz lehetővé, de a szelfikhez ez is elegendő. Hogy a drónt mégis naphosszat tudjuk használni, arról a mellékelt tok gondoskodik, ami nemcsak védelmet nyújt, hanem az akkut is feltölti minden alkalommal, amikor a drón benne van.

Az AirSelfie forgalmazása a következő hónapokban kezdődik meg, a kütyüt első körben Kínában lehet majd megvenni, de a tervek szerint nem kell majd sokat várni később Amerikába és Európába is el fog jutni.

Címkék
Hozzászólások