- 2017. június 22., 13:37
Pár nap, és a PC-re valamint Macre letölthető kliens nem csak a Drive mappa tartalmát fogja tudni szinkronizálni.
Hirdetés

Mint minden felhő alapú tárhely szolgáltatás, a Google Drive is úgy működik, hogy a számítógépen kijelölt mappa tartalmát szinkronizálja a szerverekkel; nem mondjuk, hogy ez rossz, de tény, hogy így mindenki rá van kényszerítve arra, hogy ha biztonsági másolatot is szeretne, akkor a fontos adatokat egy helyen tárolja. A felhasználóknak sem feltétlen tetszik ez, a Google így rengeteg olyan visszajelzést kapott, amelyben azt kérték, lehessen a mappán kívül is szinkronizálni.

A Google sokáig várt ennek a funkciónak a bevezetésével, már csak azért is, mert ez bőven túlmutat a Drive eredeti céljain, de a vállalat végül engedett, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő hét közepétől a Drive alkalmazás helyét átveszi a Backup and Sync. Ahogyan arra a névváltoztatás is utal, az új szoftver nemcsak egyszerű szinkronizáló app lesz, hanem egy olyan program, amivel akár biztonsági mentéseket is készíthetünk. Azt viszont még nem tudni, hogy egy full extrás szoftvert kapunk-e, amivel a Google a biztonsági mentéseket készítő szoftvereket is be tudja támadni a piacon, vagy csak egy egyszerű, fapados verziót.

Az viszont biztos, hogy ahhoz, hogy ezt a funkciót kihasználjuk, a Google által biztosított, 15 GB-os ingyenes tárhely nem lesz elég; a Google-nek valószínűleg éppen az a célja a módosítással, hogy minél több felhasználót vegyen rá arra, hogy extra tárhelyet vásároljon. A szolgáltatótól 100 GB tárhelyet havi 690 forintért lehet venni, 1 TB kapacitás pedig 3490 forintba kerül.

Címkék