- 2017. július 10., 15:00
A Microsoft kliensprogramja a legutóbbi frissítés óta már csak az NTFS fájlrendszert támogatja.
Hirdetés

A Microsoft pár napja kiadta a OneDrive kliens legújabb változatát, amelynek egyik különös, egyesek számára nem kifejezetten jó tulajdonsága az, hogy az elődökkel ellentétben sem a FAT fájlrendszereket (FAT32, exFAT) sem a ReFS fájlrendszert nem támogatja; csak és kizárólag NTFS-sel formázott meghajtókkal hajlandó működni. Szerencsére a leállásra és annak okára egy felugró üzenet figyelmeztet.

A változás az átlagos felhasználókat nem érinti, mivel a Windowsban régóta az NTFS az alapértelmezett fájlrendszer. Aki mégis megkapja a figyelmeztetést, annak a megoldás viszonylag egyszerű: át kell költöztetni a OneDrive mappát egy olyan meghajtóra, amely NTFS-t használ.

A Microsoft nem adott ki hivatalos közleményt arra vonatkozóan, hogy ez a szigorítás miért került be a szoftverbe, de szakértők arra gondolnak, hogy a Windows 10 Fall Creators Update frissítés lehet a kulcs. A Microsoft ugyanis szeretné megoldani, hogy a rendszer és a programok a helyben tárolt és csak online meglévő fájlokat pontosan ugyanúgy kezeljék, ehhez viszont olyan funkciókra is szükség lesz, amit csak az NTFS támogat. Ha ez igaz, akkor az NTFS egyelőre még nem lenne feltétlenül kötelező, viszont a Microsoft a Windows későbbi frissítésének elősegítése miatt szeretné, ha a nem NTFS-t használók többsége már most gondoskodna arról, hogy a OneDrive később is megfelelően működjék.

Címkék
Hozzászólások