- 2017. július 27., 10:33
Kis késéssel a Samsung is követi a riválisokat, és két optikát épít a csúcskategóriás készülékeibe.
Hirdetés

Azt már tudjuk (vagy legalábbis a kiszivárgott információk alapján sejtjük), hogy a Samsung a Galaxy Note 8-be dupla optikás kamera kerül, most pedig már arról szólnak a hírek, hogy a jövőre bemutatkozó Galaxy S9-be és Galaxy Note 9-be és kettős optikával szerelt fényképezőt épít a koreai gyártó. Ami persze cseppet sem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a főbb riválisok közül már az Apple, a Huawei (és a Honor) valamint az LG is két-két fényképezőt épít a hátlapra.

Szintén csak pletyka, a Samsung még nem erősítette meg, hogy a Note 8 esetében az egyik fényképező 12 MP-es érzékelőt és háromszoros zoom átfogást használ majd, a másik modulnál pedig a 13 MP-es érzékelő elé széles látószögű objektív kerül. Ez a „kiosztás” kedvelt, mert ha nem is tudják így a gyártók teljesen ledolgozni a zoom hiányából eredő hátrányt, nagyon nagy lépést tehetnek afelé, hogy a mobil kamerája tényleg minden helyzetben kiválthassa a fényképezőket.

Azt, hogy a jövő évben bemutatásra kerül telefonokba is kettős optikával szerelt kamera kerül, Park Hyug-woo jelentése támasztja alá, amely a kamera modulokat gyártó Samsung Electro-Mechanics következő néhány éves teljesítményét vetíti előre. A riport szerint a vállalat jövőre és 2019-ben is rekordnyereséget fog termelni, mégpedig azért, mert soha nem látott mennyiségben fog kamera modulokat szállítani anyavállalatának.

Címkék
Hozzászólások