- 2017. július 28., 11:27
Ezentúl könnyen lehet majd véleményt írni a szálláshelyről akkor is, ha idő előtt távozunk onnan.
Hirdetés

Az Airbnb rendszerén keresztül foglalt szállások minőségét a felhasználói értékelési rendszer biztosítja: a csapnivaló helyeket az emberek gyorsan lepontozzák, így az utánuk következők már tudni fogják, hogy mire számítsanak, amikor az adott helyet választják. A rendszer nyilván nem garancia arra, hogy mindig minden tökéletes lesz, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a szállásadóknak foglalkozni kell a tisztasággal és egyebekkel, ha szeretnének vendégeket. Egy-egy negatív értékelés persze még nem veszélyezteti a forgalmat, de ha csupa rossz dolgot olvasni egy kiadó szobával vagy lakással kapcsolatban, akkor a vendégek szépen elfogyhatnak.

Az értékelési rendszer eddig úgy működött, hogy csak a lefoglalt időszak eltelte után lehetett véleményt írni akkor is, ha valaki idő előtt hagyta el a szállást; ez most változott, és aki előbb távozik, az már a távozást követően megoszthatja tapasztalatait a közösséggel. Ez elsősorban azért jó, mert így a negatív tapasztalatokat azonnal meg lehet osztani. A módosítást az Airbnb nem saját maga találta ki, hanem egy, az Egyesült Királyság Versenyjogi Hivatalával (CMA) folytatott egyeztetést követően döntött bevezetése mellett. A funkció globálisan legkésőbb augusztus végén elérhetővé válik.

Az Airbnb 191 országban köti össze a szobájukat vagy lakásukat kiadó tulajdonosokat és az olcsó szállást kereső vendégeket.

Címkék
Hozzászólások