- 2017. július 31., 10:00
Ha a föld minden telefonja nem is volt veszélyben, 1 milliárd készülék tulajdonosa aggódhatott volna.
Hirdetés

Mégpedig azért, mert amint kiderült, a Broadcom WiFi vezérlőiben egy kritikus biztonsági hiba maradt, ami az Androidot és iOS-t használó eszközök megtámadását egyaránt lehetővé tette. A hibát a Las Vegas-i Black Hat konferencián leplezték le, de már korábban felfedezték – a Google és az Apple ennek megfelelően július közepéig el is készült azokkal a javításokkal, amelyek a hardveres problémát szoftveres úton javítják ki.

Amint a konferencián demózták, hiba segítségével a BCM43XX sorozatba tartozó chipekkel kapcsolatot lehet teremteni, majd a firmware átírását követően a vezérlőn keresztül a gazdakészülékre és más, a hálózatra csatlakozó készülékekre gyakorlatilag bármilyen szoftver el lehet juttatni. Az egészben az a szép, hogy a bemutatóra elkészített „vírus” az új készülékeken is aktiválja magát, így a más hálózatokon is tovább tud terjedni, villámgyorsan megfertőzve ezzel rengeteg eszközt.

Becslések szerint összesen 1 milliárd telefont érint(ett) a hiba, a Broadcom többek között az iPhone 5-be, a Nexus telefonokba és a Samsung Galaxy S6/S7/S8 modellekbe szállít a vezérlő(k)ből.

Hozzászólások