- 2017. szeptember 5., 17:25
A Samsung számára már nem idegen az okoshűtők világa; most jön a következő lépés, Bixby költözik a készülékekre.
Hirdetés

Nem kérdés, hogy a mesterséges intelligencia a jövő egyik nagy ígérete, a gyártók egyre másra jelentik be személyi asszisztenseiket, amelyek a mesterséges intelligenciára és a machine learning technológiára alapoznak. A Samsung az év első felében, a Galaxy S8 és S8+ bevezetésével egy időben indította útjára saját megoldását, amely a Bixby nevet kapta; a szolgáltatást azóta a Note 8-ban is megjelent természetesen, a következő állomás pedig a konyha lesz.

A Bixby jelenleg a koreai és (amerikai) angol nyelvet támogatja, a Samsung azon dolgozik, hogy a rendszer brit angol, német, francia és olasz nyelven is használható legyen. Ez kulcskérdés, ha a gyártó szeretne az európai piacon is értékelhető mennyiségű készüléket értékesíteni – arra ugyanakkor nem számíthatunk, hogy belátható időn belül a kelet-európai nyelvek, köztük a magyar, megjelenik a fícsörlistában. A Samsung a tervek szerint az év vége előtt piacra fogja dobni azokat a hűtőket, amelyekkel már az új nyelveken is lehet kommunikálni.

Nem csak a Samsung jövőbeli modelljei érkeznek viszont a digitális személyi asszisztenssel! Azok az amerikai és dél-koreai vásárlók, akik az év elején bemutatott Family Hub készülékkel rendelkeznek, május óta szintén használhatják a szolgáltatást – feltéve, hogy frissítették a hűtő szoftverét. A Bixby érkezése fontos lépés, hiszen a Samsung víziójában egy olyan konyha szerepel, amelyet a hűtő és a rajta lévő személyi asszisztens segítségével tudunk – hanggal is – vezérelni. Sőt, igazából lakás, hiszen a gyártó néhány éven belül a Bixbyt a tévékre, mosógépekre, légkondicionálókra és más otthon kütyüket is szeretné elhozni.

Hozzászólások