- 2017. szeptember 21., 15:25
A Google következő nagy bejelentése október 4-én lesz; és úgy tűnik, hogy nem csak telefonok érkeznek.
Hirdetés

Azt már régebb óta tudjuk, hogy a méregdrága, szinte iPhone X árban mért Pixel 2 XL és Pixel 2 október 4-én érkezik, és persze új Chromebookok is várhatók; most viszont kiderült, hogy a Google Home-nak is érkezik egy kisebb, olcsóbb változata. A kütyü neve Home Mini lesz, és a Google egyértelműen az Amazon Echo Dotra lő vele. A Google jelenleg is kapható személyi asszisztense, a Home 130 dollárba kerül, ami amerikai mércével egyébként nem sok, a Google-nél viszont úgy gondolkozhatnak, hogy egy 50 dolláros termékből mégiscsak sokkal többet lehet eladni – a Google Developer Days Europe 2017 konferencia egyik tanulsága pedig éppen az volt, hogy a mesterséges intelligencia fejlődéséhez az kell, hogy a technológia minél több emberhez jusson el.

Funkcióját tekintve a Google Home és a Google Home Mini között nem lesz eltérés, hiszen mindkettő működésének alapját a felhőben működő mesterséges intelligencia jelenti: hangutasításokkal kommunikálhatunk az otthon rendszereinkkel és használhatjuk az Asszisztenst. A hangminőség viszont – a kisebb méretből adódóan – nyilván gyengébb lesz, de ez véleményünk szerint túl sokat nem számít, zenét úgyis jobb normális hangszórókkal hallgatni.

Sajnos – és ezt szintén a Google Developer Days Europe 2017 alapján mondjuk – a Google Home Mini Magyarországon egyelőre nem lesz elérhető, de abban reménykedhetünk, hogy a kütyü pár éven belül a hazai boltok polcaira is felkerül.

Címkék