- 2017. október 5., 10:00
Néha két meglévő technológiát kell csak összekapcsolni ahhoz, hogy egy érdekes új koncepció szülessen.
Hirdetés

A TDK manapság már főleg a B2B területen tevékenykedik, rengeteg szenzort gyárt például különféle kütyükbe. A vállalatnak egy ideje van már pulzusmérője és haptikus erővisszacsatolást nyújtó terméke is, most pedig ezek házasításából született meg egy érdekes koncepció. Az egyik egy fitneszkütyü, ami nemcsak mérni tudja a pulzust, hanem folyamatos visszajelzést is ad.

Abba most nem megyünk bele részletesen, hogy a Silmee Bar Type Lite mit is tud, mert egy kivétellel pontosan azt hozza, mint amire a hasonló termékek képesek (méri a pulzust, a telefonos app pedig nyomon követi a teljesítményt, és számolja az elégetett kalóriákat). Ami fontos, az éppen az az egy kivétel: a visszajelzések nemcsak a telefonon keresztül, hanem magán a kütyün keresztül is érkezhetnek. A mellkasunkra ragasztott Silmee akár minden szívdobogást is jelezhet, de beállíthatjuk úgy is, hogy csak akkor küldjön figyelmeztetést, ha a pulzusunk az előre megadott zónán kívül esne. Így futásnál anélkül is tudjuk, hogy gyorsítani vagy lassítani kell az optimális eredményhez, hogy folyamatosan a telefont kellene nézegetni.

A másik prototípus annyiban különbözik, hogy a haptikus visszacsatolást nyújtó egység egy különálló kütyü; itt az elgondolás az, hogy a – szintén – felragasztható tapasszal más pulzusát érezhessük saját magunkon. Elsősorban baba-mama felállásra tessék gondolni! A kommunikáció a pulzusmérő és a haptikus kütyü között telefonon keresztül történik, vagyis a pulzusmérő adatai alapján a mobil az, amelyik kiadja a jelet a visszajelzést nyújtó „motornak”. Végleges termék mindkét verziónál néhány hónapon belül várható.Címkék