- 2017. október 31., 16:08
Egy kiszivárgott fotó szerint a koreai gyártó jövőre megjelenő csúcskészülékein is marad hátul a szenzor.
Hirdetés

Egyes pletykák szerint a Samsung gőzerővel dolgozik azon, hogy az ujjlenyomat-olvasót a kijelző alá tudja integrálni, de ezzel párhuzamosan fejlesztés alatt van egy olyan modell is, amelyik a klasszikus megoldást használja – mégpedig a telefon hátoldalán. Persze a dolgot meg is fordíthatjuk, és azt is mondhatjuk, hogy a hátlapra szerelt ujjlenyomat-olvasóval ellátott Galaxy S9 mellett készül egy olyan prototípus is, amelyen az érzékelő a kijelző alatt található. A lényeg az, hogy amennyiben hinni lehet ennek a pletykának, úgy fogalmunk sincs, hogy az ujjlenyomat-olvasó hol lesz a jövőre megjelenő Galaxy S9 és S9+ telefonokon.

A techdroider azonban lehozott pár fotót, amelyen állítólag a jövőre megjelenő Galaxy S9 és S9+ láthatók, és a képek mellett néhány érdekes specifikáció is megjelent (az ujjlenyomat-olvasóval kapcsolatos pletyka mellett). Ezek szerint:
• a Galaxy S9-nek 5,8 colos kijelzője lesz, az S9+ pedig 6,2 colos panelt kap
• az arcfelismerés 3D-s lesz
• megmarad a telefonok víz- és porállósága
• hátra dupla 16 MP-es, előre pedig dupla 12 MP-es kamera kerül
• eltűnik a jack csatlakozó.

A fotók alapján, amennyiben az ujjlenyomat-olvasó hátra kerül, legalább nem az objektívek mellett, hanem azok alatt foglal majd helyet, hogy kisebb eséllyel koszoljuk össze az objektívet, amikor keressük az ujjunkkal. A fotókon az is látszik továbbá, hogy a Samsung marad a 18:9-es képaránynál, és nemcsak két oldalt, hanem a kijelző alsó részénél is szinte teljesen eltűnik a keret. Az információk érdekesnek tűnnek, de ezúttal is érdemes őket fenntartásokkal kezelni; már csak azért is, mert pár hete írtunk két olyan kameraszenzorról, amelyeket a Samsung fejleszt, és amelyeknek komoly esélye van arra, hogy a jövőre megjelenő telefonokba kerüljenek. Ezek azonban 24 illetve 12 MP-es felbontást kínálnak, ami azt jelentené, hogy a Samsung nem a házon belül készülő, legjobb minőségű szenzorokat használja majd, hanem beéri gyengébb minőséggel is.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00