- 2017. november 23., 18:30
A részvényesek nem zárkóznak el attól, hogy eladják a céget – már, ha kapnak egy megfelelő ajánlatot.
Hirdetés

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Broadcom szeretné megvásárolni a Qualcommot; előbbi vállalat részvényenként 70 dolláros árat ajánlott, ami 130 milliárd dollárra értékeli utóbbit. A részvényesek ugyanakkor közölték, hogy nem eladó a Qualcomm, hozzátéve azt is, hogy az ajánlott ár igencsak alulértékeli a céget.

Szó se róla, ebben tényleg van igazság, viszont nem volt egyértelmű, hogy amennyiben magasabb összeget is hajlandó fizetni a Broadcom, akkor vajon a részvényesek rábólintanak-e az üzletre. Most már az, de sokkal ne lett senki okosabb, mert azt nem lehet tudni, hogy az elfogadható árszint pontosan mit takar. Az első ajánlat egészen pontosan egyébként azt jelentette, hogy minden részvényes kapna 60 dollárt és 10 dollárnyi Broadcom részvényt, a 130 milliárdos árat pedig ebben a verzióban a teljes részvénytömeg 105 milliárd dolláros értéke valamint 25 milliárd dollárnyi átvállalt kötelezettség tette volna ki.

Ha azt vesszük, akkor a Qualcomm kilátásai tényleg nagyon jók, hiszen már most is a harmadik legnagyobb chipgyártó, az okostelefon piacon megkerülhetetlen – ráadásul pont a felső- és csúcskategóriában – az IoT forradalom és az autóiparban használt chipek piaca pedig még csak a következő években fog igazán nagyot szólni. Hamarosan folytatás következik!