- 2017. december 13., 15:20
És nagyon úgy fest, hogy a modul elég jól sikerült ahhoz, hogy felkeltse a Samsung érdeklődését is.
Hirdetés

Amióta divat lett keret nélküli kijelzővel szerelt telefont építeni, egyes gyártók azzal küszködnek, hogy az LCD (vagy OLED) alól kiebrudalt ujjlenyomat-olvasónak találjanak egy jó helyet. A probléma főleg a Samsungot érinti, mivel a koreai gyártó volt az egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek az előlapon használták a biometrikus azonosítót; akinél az érzékelő hátul volt, annál a nagyobb kijelző értelemszerűen ebből a szempontból nem sok vizet zavar(t).

Korábban pletykálták, hogy a Samsung (is) olyan megoldáson gondolkodik, amelyet a „kijelzőbe” lehet integrálni. Egyes források szerint már a Note 8-ban is ilyen érzékelő lett volna, de a tervekből nem lett semmi, mert a szenzor nem készült el – ezt állítólag a Samsung fejlesztette, de nem volt elég megbízható. Később a Qualcomm és a Vivo demóztak közösen egy másik változatot, de gyorsan kiderült, hogy ez sem elég érett még.

Most a Synaptics jelentette be, hogy elkészült saját verziójával, amelynek a Clear ID nevet adta. A szenzor állítólag minden körülmények között megbízható, akkor is pontos, ha nem teljesen száraz kézzel nyúlunk a telefon kijelzőjéhez. A hír igazából azért érdekes, mert a modul nemcsak, hogy elkészült, hanem már sorozatgyártásba is került. Sőt, a Synaptics azt is elmondta, hogy az öt legnagyobb telefongyártó egyike élénk érdeklődést mutat iránta – ha pedig olvasunk a sorok között (a vállalat közleménye utal az Infinity kijelzőre és az OLED technológiára is), akkor elég egyértelmű, hogy a Samsungról lehet szó. Ezek alapján akár még az sem elképzelhetetlen, hogy a Galaxy S9 végül tényleg a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval jelenik meg, ugyanakkor a telefonnal kapcsolatos korábbi pletykák alapján szerintünk ez nem valószínű. Mégpedig azért nem, mert ha a Samsung valóban siet, és szinte rögtön az év elején szeretné bemutatni a Galaxy S9-et és S9+-t, akkor az azt jelenti, hogy a telefon már végleges specifikációkkal bír, és szinte biztosan gyártják is. Viszont a dolgok mostani állása szerint a Note 9-et már semmi sem menti meg attól, hogy tényleg az új típusú érzékelőt kapja meg!

Hozzászólások