- 2017. december 27., 09:45
Hiába állítja a cég, hogy a lassítás valójában a felhasználók érdekeit szolgálja, sokan dühösek. Van, aki perre is megy.
Hirdetés

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, az Apple a régebbi telefonokat, ha azok akkumulátora elöregedett, esetenként szándékosan lassítja, hogy megelőzze vele a véletlenszerű kikapcsolást. Még ha feltehetően van is igazság abban, amit az Apple állít, az mindenképpen aggasztó, hogy egy nem kommunikált funkcióról van szó, ami csak azért derült ki, mert szemfüles felhasználók felfedezték.

Az Apple álláspontja szerint csak arról van szó, hogy a lassítás még mindig jobb annál, mintha a telefon kikapcsolna, a felhasználók viszont inkább úgy látják, hogy az Apple ezzel csak arra akarta ösztönözni őket, hogy a kelleténél hamarabb cseréljék le a telefonjaikat egy újabb modellre. Az Apple-t többen be is perelték emiatt; a csúcsot eddig egy olyan kereset jelenti, amely 1 milliárd dollárra perli a vállalatot. Ezt (is) egy magánszemély adta be, nem csoportos keresetről van szó.

Nyilván ekkora kártérítést biztosan nem fog fizetni az Apple, de arra azért van esély, hogy a vállalatot elmeszelik – de az is valószínű, hogy az ügy nem fog gyorsan lezárulni, mert számos olyan aspektusa van a kérdésnek, amelyet többféleképpen is lehet értelmezni. Mondjuk az Apple-t az sem vágná földhöz, ha valamilyen csoda folytán az 1 milliárd dollár mégis ki kellene fizetni (az Apple készpénz állománya legalább 250 milliárd dollár), de a telefon árával ez az összeg annyira nincs arányban, hogy szerintünk még csak a töredékének a megítélésére sincsen reális esély.

Hozzászólások