- 2018. január 9., 11:00
Ötféle OLED-tévé és egy LCD-tévé jelenti az elitkategóriát ebben az évben a koreai gyártónál.
Hirdetés

Ahogyan az előzetesen kiszivárgott információk alapján már tudni lehetett, az LG egy Signature és négy „sima” OLED-tévé sorozatot fog piacra dobni 2018-ban, amelyek mellé LCD fronton az SK9500 fog hozzácsapódni. A Signature termékvonal a W8-as széria lesz, amelytől az E8-as csak dizájban tér majd el. A W8 továbbra is a Wallpaper, azaz tapéta kialakítást használja, és mágnesek segítségével rögzíthetjük a falra. Természetesen a papírvékony dizájn azt is jelenti, hogy az elektronika a W8 esetében külön dobozban, mégpedig a különálló speakerben kap helyet.

Mellettük a G8-as, C8-as és B8-as OLED-ekre kell majd figyelni 2018-ban. A W8/E8-as széria mesterséges intelligenciát is tartalmaz majd, amelyet az Alpha 9-es chipbe integráltak. Ennek a chipnek a kistestvére, az Alpha 7 teljesít majd szolgálatot az SK9500-as széria modelljeiben is. A mesterséges intelligenciát az LG tévéi nem a képminőség javítására, hanem az okos szolgáltatások minőségének a javítására használják, így a készülékek idővel egyre jobban megtanulják a szokásainkat, preferenciáinkat, és amikor „beszélgetünk velük”, akkor ezeket az információkat is felhasználják ahhoz, hogy minél inkább személyre szabott élményben legyen részünk. Természetesen a hangvezérlés mindhárom termékvonalnál adott, és mivel a tévék a Google Assistant szolgáltatást is támogatják (később Alexa támogatás is várható), nemcsak magukat a készülékeket, hanem az okosotthon más berendezéseit is lehet majd a tévéket keresztül vezérelni.

Ami a képminőséget illeti, az LG OLED-tévéivel ezen a fronton már eddig sem volt gond, a készülékek ráadásul most már nemcsak a Dolby Vision, HDR10 és HLG technológiát támogatják, hanem az Active HDR-t is – viszont a Samsung féle HDR10+ egyelőre hiányzik a repertoárból, és tartunk tőle, hogy ez így is marad még egy darabig.

A G8-as, C8-as és B8-as készülékek a tavalyi típusokhoz képest minimális előrelépést hoznak, ez főleg a jobb színkezelésben nyilvánul meg, illetve abban, hogy az új panelek nagyobb maximális fényerőre képesek. A tévék ára 1650 és 20 ezer dollár között lesz, típustól és képmérettől függően. Az SK9500-nál a második generációs Nano IPS és a többzónás local dimming jelent még fejlődést. További részleteket és pontos specifikációkat az LG későbbre ígért.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2019. október 28., 08:00