- 2018. február 26., 16:00
A várakozásoknak megfelelően csúcsmodell helyett az LG a V30 felturbózott változatát hozta el Barcelonába.
Hirdetés

A telefon tipikus példája annak, amikor a név mindent elmond: a V30 utódjáról van szó, amelybe – a ThinQ alapján – mesterséges intelligencia költözött. Hiszen a CES óta tudjuk, hogy minden olyan LG termék nevében, amelybe mesterséges intelligencia is kerül, megjelenik a ThinQ márkajelzés. De nézzük pontosan, hogy mit tud a telefon.

Hardveresen, ha a mesterséges intelligenciát nem számítjuk, akkor semmi újat, hiszen a V30S alapvetően ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint a V30, igaz a specifikációját nem a sima, hanem a Signature Edition változattól örökölte. Vagyis a Qualcomm Snapdragon 835 rendszerchip mellé 6 GB RAM-ot és 128 GB-os, bővíthető tárhelyet kapunk. Utóbbi a V30S-sel egyébként teljesen azonos V30S+ ThinQ-ban 256 GB méretű.

Az egyetlen fontos újítás a memória méretének megnövelése mellett az, hogy a telefon mesterséges intelligenciát is kapott, ami elsősorban a fotók készítésénél jön majd jól: a Huawei Mate 10 Próhoz hasonlóan a V30S ThinQ is képes például felismerni a témát, és ahhoz igazítani a beállításokat. A mobil összesen nyolc témát ismer (portré, állat, város/épület, virág, naplemente, napfelkelte, tájkép és étel). Ami viszont inkább hasznos lehet, az az, hogy a mesterséges intelligencia segítségével a telefon az összes okosotthon kütyüt fogja tudni vezérelni. Van még egy QR-kód felismerő és tárgyfelismerő opció is, ami elsősorban a „shoppingolás élményét” hivatott növelni, de ez egy olyan funkció, amit szinte biztosan csak Koreában lehet majd használni.

Mesterséges intelligencia fronton a Google Assistant integrációt érdemes még megemlíteni, amelyet nemcsak más okoskütyük irányítására lehet használni, hanem akár arra is, hogy a telefon fényképezőjét vagy az internetes keresőt vezéreljük vele. És ha már fényképek: a telefon hátsó kamerája egy 16 és egy 13 MP-es érzékelővel működik, de vele kapcsolatban is van egy fontos újítás, mégpedig az, hogy van egy ún. Fényes üzemmód (Bright Mode), amely a gyenge fényviszonyok melletti képminőséget hivatott javítani.

A V30S ThinQ és a V30S+ ThinQ megjelenése márciusban várható, az LG árakat egyelőre nem közölt.


Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05