- 2018. február 28., 13:00
A kártya nemcsak ezzel, hanem kapacitásával is kiemelkedik a mezőnyből: 400 GB-nyi adat fér el rajta.
Hirdetés

A SanDisk egyre másra jelenti be azokat a microSD-kártyákat, amelyek valamilyen módon rekordernek számítanak. Tavaly szeptemberben érkezett például egy 400 GB-os kártya, amelynél nagyobb kapacitású verzió létezett ugyan, a SanDisk kártyája azonban nem prototípus volt, hanem kereskedelmi forgalomba is került. Most megint egy 400 GB-os, de már nem az Ultra, hanem az Extreme sorozatba tartozó kártyát mutatott a gyártó, amelynek érdekessége az, hogy a világ első olyan kártyája, amely A2-es minősítéssel rendelkezik – ez azt jelenti, hogy az alkalmazásokat nagyon gyorsan lehet futtatni akkor is, ha a memóriakártyán tároljuk őket. Az A2-es besorolást akkor kaphatja meg egy kártya, ha 4 KB-os fájlokkal írásnál legalább 2000, olvasásnál legalább 4000 fájlműveletre képes másodpercenként.

Folyamatos adatátvitelnél a sebesség írásnál 90, olvasásnál 160 MB/s, vagyis a kártya 4K-s HDR és lassított felvételek rögzítéséhez is ideális. Az az érdekes egyébként, hogy az interfészt elvileg csak 104 MB/s-os sebességre tervezték. A mérnökök azonban ügyes trükkel vagy trükkökkel megoldották, hogy ezt a korlátozást megkerüljék – hogy mi a titok, azt persze nem árulták el nekünk a gyártó standjánál.

A kártya hasznos extra tulajdonsága, hogy ellenáll a rázkódásnak és a víznek, valamint a röntgensugaraknak is. Sőt, még extrém hőmérsékleti viszonyok között is lehet használni. A kártyának ára egyelőre nincs, megjelenése valamikor a nyár folyamán lehet esedékes.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. május 5., 12:00
2020. március 27., 08:00
Hozzászólások