- 2018. március 7., 16:28
Az LG következő csúcsmobiljának bemutatója csak nyáron esedékes, de egy prototípus már mutatja, mire számíthatunk.
Hirdetés

Ezt a prototípust a vállalat a Mobile World Congressen csak a zárt ajtók mögött mutatta meg, és így is csak néhány nagy angol nyelvű lap munkatársai nézhették meg őket. Az egyik, amit tudni lehet a telefonról, az az, hogy a neve nem G7 lesz, valószínűleg azért, mert sem a G5 sem a G6 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. De persze az sem mellékes, hogy a Samsung és az Apple számozásban előrébb jár – ami nem feltétlenül kellene, hogy bárkit is izgasson, de tudjuk, hogy a marketingesek néha furcsán gondolkodnak. Ami inkább meglepő, az az, hogy a prototípus alapján az LG is hajlik arra, hogy lemásolja az iPhone X kijelzőjét, vagyis újabb olyan készülék várható, amelyen a szenzorokat tartalmazó sáv be fog lógni a kijelzőbe.

Ez újabb bizonyíték arra, hogy a gyártók sokszor esztelenül majmolják egymást akkor is, amikor nem feltétlenül kéne: a visszajelzések alapján egyáltalán nem mondható el az, hogy a belógó szenzorsáv mindenkinek bejönne ugyanis. Sőt. Persze az tény, hogy a minden oldalon „faltól falig” tartó LCD- vagy OLED- kijelző látványos, de véleményünk szerint nem kellene minden áron ezt a vonalat erőltetni. Egyébként az LG is azt tervezi, hogy a belógás két oldalára elsősorban az értesítések kerülnek majd, így az alkalmazásoktól elvileg ez a megoldás nem fog hasznos helyet elvenni.

A mobil egyébként a szokásos trendeket követi: 6 colos kijelzője 3120×1440 pixeles lesz, nemcsak előlapja, hanem hátlapja is üvegből fog készülni, a kamera pedig kettő objektívet kap. Ha feltételezzük, hogy az LG nem változtatja meg a kiosztást, akkor a másodlagos objektív nagylátószöget biztosíthat. Nagy gond a teljesítménnyel nem lesz, a telefont ugyanis Qualcomm Snapdragon 845-ös rendszerchip hajtja mag meg, amely 6 GB RAM-ot és 128 GB-os belső tárhelyet kap maga mellé.

Ezek alapján persze kérdéses, hogy az LG mobilja miért lesz jobb, mint a többieké; a választ pedig nem tudjuk. Ha a koreai gyártó csak másolja a többieket, és még később is jön ki a hasonló specifikációval rendelkező telefonnal, akkor sok jóra nem számíthat; már csak azért sem, mert amikorra a telefon megjelenik, addigra a főbb konkurensek árai elég sokat fognak csökkenni.

Címkék
Hozzászólások