- 2018. június 5., 14:00
A Flip 14 a VivoBook S széria hardverét csomagolja egy kicsit más köntösbe.
Hirdetés

Az ASUS mindig is nagy fantáziát látott a 2-in-1 gépekben, ezért nem meglepő, hogy a termékpalettát egy új VivoBook Flip masinával is frissítette. A VivoBook Flip 14 kijelzője 14 colos, a gépbe pedig többé-kevésbé ugyanazt a hardvert kérhetjük, mint az S-szériába; nyolcadik generációs Core i processzort, 16 GB RAM-ot és 1 TB-os SSD-t. A dedikált GPU nem opció, de ebben a kategóriában ezt nem is várjuk el. A kijelző természetesen Full HD felbontású, viszont a 2-in-1 jellegből következik, hogy érintésérzékeny.

A gép érdekessége a 360 fokban hátrahajtható kijelző, amivel egy csapásra táblagépet varázsolhatunk belőle, de ez a kialakítás akkor is jól jön, ha a notebookot ágyon fekve szeretnénk használni, vagy filmet néznénk (sátor). A vékony keretet ez a gép is megkapta, viszont a dupla csuklós zsanérok miatt a kijelző nem emeli meg a gép hátsó részét, úgy mint a VivoBook S14 és S15 gépeknél.

Ezzel együtt a VivoBook Flip 14 nagyon hasonlít a VivoBook S gépekre, a vastagság például ugyanúgy 18 mm körüli, a tömeg 1,5 kg, a színválasztékban pedig nemcsak az unalmas szürkét, hanem a menő kéket is megtaláljuk.

Árról és elérhetőségről egyelőre a VivoBook Flip 14 esetében sem adott bővebb információkat a tajvani gyártó.

Címkék