- 2018. augusztus 23., 15:00
Orosz bloggerek jutottak hozzá a fekete piacon egy valódinak tűnő példányhoz, jóval a hivatalos bemutató előtt.
Hirdetés

Egyikük állítólag egy Google Pixel 3 XL-re tett szert, noha a telefon elvileg csak októberben kerül a boltokba. A mobilról készült egy bemutató videó, amely elég sok kérdésre választ ad: a videót a Twitteren lehet megtekinteni. A mobil egy korai tesztpéldány, de valószínűleg kívül-belül azonos a végleges verzióval. A telefon a manapság divatosnak számító, 18:9-es képaránnyal rendelkezik, és ahogyan arra számítani lehetett, notch (azaz belógó szenzorsáv) is van rajta. Lemaradt viszont a jack dugó, a fülhallgatót vagy Bluetooth segítségével kapcsolhatjuk a készülékhez vagy az USB-C foglalatot használva. Ez mondjuk annyira nem meglepő, hiszen jack már a Pixel 2-n sem volt.

A blogger közzé tett néhány tesztfotót is, amelyek állítólag a telefonnal készültek; az EXIF adatokból ez nem dönthető el egyértelműen, arról nem is beszélve, hogy ezeket az információkat könnyű hamisítani is. Ha viszont a fotók valódiak, akkor az elsődleges kamera felbontása 12,2 MP, az objektív fényereje pedig f/1.8-es.

Felszínre került egy másik Google Pixel 3 XL is; és mivel pontosan ugyanolyan telefonról van szó, a sztori kicsit hihetőbb – még akkor is, ha a másik blogger azt állítja, hogy a készüléket egy taxiban találta. A közzétett fotók alapján látszik, hogy a kijelző felbontása 1440×2960 pixel lesz, a rendszerchipet pedig a Qualcomm gyártja.

Összességében valószínűbb, hogy a képeken a Pixel 3 XL van, mint az, hogy nem; ha így van, akkor pedig két hónappal a hivatalos bemutató előtt minden fontos információ kiszivárgott a Google következő csúcstelefonjáról. A Google egyelőre nem reagált semmit.

Címkék
Hozzászólások