- 2018. szeptember 1., 19:00
Az LG tavaly a CES-en kezdett el komolyabban foglalkozni a robotokkal; mára egész szép kis csapatot épített.
Hirdetés

Az IFA-n a vállalat több robotot is kiállított, de a repülőterekre szánt információs CLOit vagy a bevásárlást segítő nagytestvérét már a CES-en is láttuk, így velük ezúttal nem foglalkoztunk – a show-t most a SuitBot vitte el, és ezt akár szó szerint is érthetjük. Merthogy a robot valójában egy exoszkeleton, amelyet pontosan azért fejlesztettek ki, hogy a nehéz fizikai munkát végző személyeknél csökkentsék a testre jutó folyamatos terhelést. A kütyüt az LG az SD Roboticsszal közösen alkotta meg, utóbbi cégnek már van tapasztalat ezen a területen, mert korábban időseknek és (részlegesen) lebénult embereknek készített járást segítő eszközöket.

A robot tényleg olyan, mint egy csontváz, a lábakra és a derékra „csatlakozik”, és a precíz támasztékoknak hála, a derék valamint a hát alsó részének megtámasztásával leveszi a terhelés nagyobb részét a testről. Ha majd forgalomba kerül, az LG azoknak fogja ajánlani, akiknek a munkája egész napos állást és/vagy járást követel meg. A SuitBot hasznos tulajdonsága, hogy székké is át tud alakulni – ráadásul ehhez le sem kell venni, így a szabad percekben megkönnyíti a pihenést is.

Arról egyelőre nincs szó, hogy a SuitBot mikor kerülhet piacra; a termék egyelőre csak prototípusként létezik. Viszont nem az LG az egyetlen vállalat, amely lát potenciált ezen a területen: többek között a Panasonic, a Honda és a Hyundai is fejleszt hasonló szerkezetet.

Címkék