- 2018. szeptember 7., 14:00
A vállalat szerint a felhasználók nagyon is szeretik a FaceID-t, ezért egyelőre teljesen felesleges lecserélni.
Hirdetés

A biometrikus azonosítási technológiák terén az Apple mindig is az élen járt; az általa alkalmazott megoldások rendre nemcsak a biztonságosabb, hanem a kényelmesebben használható verziók is egyben. Az iPhone X-en szolgálatot teljesítő FaceID kerül a jövő héten megjelenő új modellekre is – és az Apple termékekkel kapcsolatban mindig jól értesültnek számító Ming-Chi Kuo szerint a helyzet jövőre sem fog változni. Mégpedig azért nem, mert az Apple egyelőre nem akar visszatérni az ujjlenyomat-olvasóhoz.

Az iPhone X-ről azért tűnt el a szenzor, hogy a kijelző minél nagyobb lehessen, most viszont már rendelkezésre állnak olyan modulok is, amelyeket a panel alá lehet beépíteni. A Samsung fogja is használni a kijelző alá beépíthető ujjlenyomat-olvasót a Galaxy S10 és S10+ modellekben.

Nagy kérdés, hogy az Apple mire vár; a legvalószínűbb válasz az, hogy a vállalat kivárásra játszik. Az tényleg igaz, hogy a FaceID jól működik, a felhasználóknak különösebb gondja nincs vele, ezért kár lenne lecserélni egy olyan megoldásra, amellyel kapcsolatban egyelőre nincsen széleskörű tapasztalat. Az Apple nem akar elsőként lépni, valószínűleg arra kíváncsi, hogy mit szól a piac az új technológiához – amelyre, ha bejön, váltani természetesen később is bármikor tud majd.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00