- 2018. október 19., 09:00
A Sharp másodikként dobja piacra 8K-s tévéit; máris lesz választék készülékből, adás viszont még sehol.
Hirdetés

A 4K már a múlté, a tévégyártók jövőre a 8K-s megjelenítők piacán fognak igazán egymásnak feszülni. Egyelőre persze sok értelme nincs olyan tévét vásárolni, amelyik 8K-s felbontással rendelkezik – merthogy tartalom az egyelőre nem sok van. Habár a Sharp mindenkinél előbb mutatott be 8K-s kijelzőt, a kereskedelmi forgalomba kerül termékeknél a Samsung beelőzött. A Sharp így csak második lesz, amikor a jövő hónapban végre megkezdi a 8T sorozat forgalmazását – amivel választék is lesz, így új front nyílik a tévégyártók csatájában.

Az igazi kérdés persze az, hogy mikor lesz majd értékelhető mennyiségű tartalom ezzel a felbontással. Sajnos nagyon valószínű, hogy erre még sokat kell várni, mert a filmstúdiók a 4K-s tartalmaknál is elég lassan váltottak – a 8K pedig olyasvalami, aminek a terjedése a szakértők szerint is lassabb lesz annál, mint ahogyan a 4K meghódította a világot.

A Sharp egyébként nem biztos, hogy nagyon versenyezni akar majd a Samsunggal; a japán gyártó ugyanis első körben csak a hazai piacra szánja a tévéket, amelyekbe 8K-s tunert is épített. A Samsung tévéje viszont tunerrel nem rendelkezik, ezért az NHK adását egymaga nem tudja hasznosítani. Egyébként várhatóan az olimpia lesz az első olyan nemzetközi esemény, amelyről nagyobb mennyiségű 8K-s közvetítésre lehet számítani.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. május 5., 12:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00