- 2019. január 2., 11:00
A prototípus a CES-en mutatkozhat be; az LG már csinált ilyet, de nem ennyire apró méretben.
Hirdetés

Az OLED-kijelzők piacán az LG és a Samsung szépen felosztotta egymás között: előbbi a nagyméretű panelek piacán számít egyeduralkodónak (bár a helyzet hamarosan változhat), utóbbinak pedig a kisméretű panalek piacán van csak kevés kihívója. Az LG két éve, a 2017-es CES-en mutatott be először olyan OLED-panelt, amely hangot is képes kibocsátani magából (a technológiát a koreai gyártó saját készülékben akkor még nem használta, a Sony viszont igen), most pedig a Samsungon a sor: a vállalat a CES-en villanthatja az első olyan paneleket, amelyek a Sound on Display technológiával is rendelkeznek.

Az egyelőre nem tiszta, hogy a Samsung mire használja majd ezt a megoldást; végső soron nyilván az lenne a cél, hogy a hangszóró teljesen eltűnjön az előlapról, de kétséges, hogy ez megvalósítható-e. Az OLED rezegtetésével a kihangosítás tökéletesen megoldható, azonban beszédnél a technológia nem igazán alkalmazható. A SamMobile értesülései szerint éppen ezért hívás közben csontrezgéses technológia helyettesítené a rezegtetést, ami viszont azért nem ideális, mert csak akkor működik megfelelően, ha a telefon és a fejünk között fizikai kapcsolat van. Ez pedig kényelmetlen.

A panelt a Samsung várhatóan a január 8-án kezdődő CES-en megmutatja majd, úgyhogy már csak pár nap, és okosabbak leszünk!

Címkék
Hozzászólások