- 2019. január 9., 18:00
A CES előtt még nem sok jele volt annak, hogy az LG 8K-s OLED-tévét is fog mutogatni, de végül mutatott.
Hirdetés

Az LG Display már tavaly demózta azt a 8K-s OLED-panelt, amelyre idén egy olyan prototípust épített az LG, amely később akár kereskedelmi forgalomba is kerülhet. Szinte garantált, hogy a tévé ebben a formájában nem fog, mégis figyelemre méltó, hogy az LG mostanában elég gyorsan jut el a „már meg merjük mutatni” állapottól odáig, hogy valóban megvásárolható termék legyen egy-egy fejlesztésből. A Crystal Sound és a felcsavarható tévé péládul egy év alatt vált valósággá, és ha ezt a tempót továbbra is megtartja a gyártó, akkor a 88 colos 8K-s OLED-tévére sem kell túl sokat várni.

A legnagyobb előrelépést a tavalyi panelhez képest az jelenti, hogy most már nem egy falba rejtett panelt láthatunk egy hátsó szobában, az LG Displaynél, hanem egy olyan terméket, amely külsőre is hasonlít egy tévéhez. Még nem biztos, hogy a végleges dizájnt látjuk, az viszont már most is látszik, hogy az LG ennél a tévénél is használja a Crystal Sound megoldást, vagyis külön hangszóróra nincs szükség, maga a panel rezeg a hang előállításához. A méretbeli előnyöket kamatoztatva ráadásul nemcsak sztereo hangzásra képes a tévé, hanem Dolby Atmos rendszerben hét csatornát tud megszólaltatni.

A piaci megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de meglepő lenne, ha a vállalat még idén kiadná a 88 colos OLED-tévét.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. május 5., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2019. október 28., 08:00