- 2019. január 9., 12:00
Amiért persze nem hibáztatjuk. A GZ2000-ben minden megvan ahhoz, hogy 2019 egyik legjobb tévéje lehessen.
Hirdetés

Noha a jelenleg kapható OLED-tévék mindegyikében az LG Display panelje teljesít szolgálatot, távolról sem mondhatjuk azt, hogy a tévék képminősége azonos lenne; a panel ugyanis csak az egyik dolog, az pedig egy másik, hogy ki mit kezd a vezérléssel. Nos, a Panasonic, nem kis részben a plazmatévékkel szerzett tapasztalatait is felhasználva, véleményünk szerint a legjobb elektronikát tudta eddig felmutatni – és a GZ2000 alapján úgy tűnik, hogy ez 2019-ben is így lesz.

A széria kéttagú, egy 65 és egy 55 colos modellt ölel fel – vagyis az nagyon jól látszik, hogy a japán gyártó nem urizál, egyelőre hagyja a nagyobb méretű tévéket és a 8K-s eszközöket is, mivel azoknak úgyis csak minimális piaca van. (De persze az is lehet, hogy az igazi ok az, hogy LG egyelőre megtartja magának a fejlesztéseket.) A GZ2000-es tévék egyik legfontosabb tulajdonsága lesz, hogy HDR-ben erősek: az OLED kiváló feketéje mellett az egyre nagyobb fényerő és az összes létező szabvány támogatása is gondoskodik erről. A tévé az első olyan OLED-tévé, amely egyszerre támogatja a HDR10+, a Dolby Vision és a HLG eljárásokat is. Ahogyan azt a Panasonictól megszokhattuk, a vállalat a színkezelésre is kiemelt hangsúlyt fektet, ezért a tévéket kalibrálva adja, valamint felkészíti őket arra is, hogy az iparágban legnagyobb névnek számító Calman eszközeivel tökéletesíteni lehessen az eredményt. A GZ2000-es széria okos funkciókban sem fog szűkölködni: a Google Assistant és az Amazon Alexa szolgáltatásokat egyaránt támogatja.

A tévé részletes specifikációja egyelőre még nem ismert, a Panasonic a paramétereket később, a megjelenéshez közelebbi időpontban árulja majd el – azt még nem tudjuk, hogy ez pontosan mikor lesz. A tévének egyelőre még ára sincs, de a korábbi tapasztalatokat alapul véve biztos, hogy az 55 és 65 colos verzió is prémium árazású lesz.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. szeptember 14., 08:00
2020. május 5., 12:00
2019. október 28., 08:00