- 2019. január 28., 09:00
A Facebook integrált üzenetküldő alkalmazása a Messenger, azonban a vállalathoz tartozik a többé- A
Hirdetés

A Facebook integrált üzenetküldő alkalmazása a Messenger, azonban a vállalathoz tartozik a többé-kevésbé függetlenül működő Instagram és WhatsApp is. Mark Zuckerberg azt tervezi, hogy ezeket a platformokat a nem túl távoli jövőben összevonja majd – hogy miért, azt egyelőre nem tudni. Konkrét tervek nincsenek, így egyelőre csak találgatni lehet, hogy ez bármilyen szinten (például, hogy lesz-e több bevétel vagy több felhasználó) megéri-e majd.

Az alkalmazások nem fognak eltűnni, azonban közös platformot használnak majd, aminek a legnagyobb „előnye” az lesz, hogy azoknak is lehet majd üzenet küldeni, akik az adott szolgáltatásra nem regisztráltak. Az alkalmazások működése nem fog változni, így marad az ingyenes használat + hirdetések jellegű üzleti modell is. Ez legyet egyébként az egyetlen logikus magyarázat arra, hogy mik a tervek: ha Messengerből is lehet üzenetet küldeni Instagram illetve WhatsApp fiókra is, akkor a Facebooknak elméletben lehetősége lesz arra, hogy ezekben az appokban is célzott hirdetéseket helyezzen el.

Az egyelőre nagy kérdés, hogy a felhasználók hogyan fogadják az ötletet – sokan éppen azért nem a Messengert használják, hogy minél kevesebb közük legyen a Facebookhoz. A lépéssel Zuckerberg tehát akár még a felhasználói bázis csökkenését is kockáztatja, igaz a lemorzsolódás túlságosan nagy valószínűleg azért nem lesz.

Címkék