- 2019. március 11., 12:30
Március 26-én érkezik a Huawei legújabb zászlóshajója, a P30 Pro. A gyártó kiadott egy kedvcsináló videót a készülékhez.

A mobil a P30-cal és a P30 Lite-tal együtt érkezik majd, de teljesen egyértelmű, hogy a P30 Pro lesz az a modell, amelytől a Huawei a legnagyobb sikert várja. A telefonnal kapcsolatban számos pletyka kiszivárgott már, illetve ismerjük a Huawei fejlesztési mintáját is, ezért a mobilnak sok olyan paramétere van, amelyet szinte biztosra vehetünk. A hardver például szinte biztosan egyezni fog azzal, mint amit a tavaly ősszel bemutatott Mate 20 kapott (HiSilicon Kirin 980 rendszerchip, 6-8 GB RAM és 128 GB-os induló tárhely).

Az egyik legfontosabb kérdés viszont még nyitott: nem tudni, hogy milyen kamerarendszer lesz a telefonon. A négy objektív persze biztos (három normál és egy ToF, azaz mélységérzékelő kameráról szól a fáma), azonban a pontos kiosztás egyelőre nem ismert. A Huawei most viszont közzétett egy kedvcsináló videót, amely szerint a telefonnal akár a holdat is lefotózhatjuk majd; ebből pedig sokan arra asszociálnak, hogy a készülékre az eddigi 3×-os helyett 10×-es zoom objektív kerül majd. Nem lehetetlen az elképzelés, azonban érdemes megnézni, hogy mindez a valóságban megvalósítható-e.

Természetesen igen, hiszen már mi is beszámoltunk arról, hogy az Oppo fejleszt ilyen megoldást, azt viszont nem tudni, hogy a Huawei saját (vagy legalábbis a Leicával közös) fejlesztésű megoldásban gondolkodik, vagy egyszerűen megveszi a technológiát. Az valószínű, hogy az elsődleges szenzor 40 vagy 48 MP-es lesz (nyilván az utóbbinak jobban örülnénk), a kérdés az, hogy a másodlagos, zoom objektív mögé mit pakol majd a vállalat. A tippünk az, hogy az objektív maga továbbra is csak 3×-os nagyítást kínál majd, a 10×es nagyítás pedig úgy jön össze, hogy ebben az üzemmódban a telefon csak az érzékelő kisebb részét használja majd a képalkotáshoz. Ezzel a módszerrel valóban veszteségmentes lesz a nagyítás, azonban a képminőség így is romlani fog, mert a szoftver kevesebb adatból tud dolgozni. Az is kérdéses, hogy a fokozatmentességet hogyan sikerül megoldani – ezen a téren a teljesen fokozatmentes variálhatóság lenne optimális, ezt talán mondanunk sem kell.

A videóból következtetni lehet még arra is, hogy a mobil megkapja a Mate 20 textúrázott hátlapját, jobb hangminőséget kínál majd valamint hogy kék, fekete és kék-lila színátmenetes változatban fog (első körben) megjelenni.

Címkék
Hozzászólások