- 2019. május 30., 11:00
A tápok mellett a tajvani gyártó egy ideje már házakat is gyárt; most egy igazán különleges modellt készített.
Hirdetés

Az FSP az a gyártó, amelyet mindenki a minőségi tápegységeiről ismer; és valóban a tajvani gyártó sok érdekes kütyüt tett már le az asztalra. A kínálatban voltak (és vannak) például passzív hűtésű egységek és olyan tápok is, amelyeket a vízhűtésbe lehet becsatolni. Azonban a vállalat néhány éve teret ad standján a moddereknek is, akik – FPS táppal felvértezve természetesen – szebbnél szebb házakat állítanak ki. A mostani Computexen is voltak különleges megoldások, azonban az FSP ezúttal egy nagyobb meglepetéssel is készült: saját dizájner házat tervezett, a prototípust pedig annak rendje és módja szerint meg is mutatta a Computexen.

A CMT710 igazi ínyencség: egy extravagáns kialakítású házról van szó, amelynek még csak nem is a külseje a legérdekesebb tulajdonsága, hanem az, hogy akár két teljesen különálló konfigurációt is bele lehet szerelni. A középen lévő elválasztófalnak ugyanis mindkét oldalára fel lehet szerelni egy alaplapot! Az egyik oldalra E-ATX, a másik oldalra mini-ITX alaplap fér el, így praktikusan egy játékgépet és egy általános célú gépet van lehetőség beépíteni. Az elválasztó fal azért is érdekes még, mert ahogyan az a képeken is látszik, el tudja rejteni az összes kábelt, így az összeszerelt gépek megjelenése tökéletes lesz. Az anyagválasztás természetesen a kategóriához illik: a házban (szinte) csak alumíniumot és üveget találunk. Apróság, és a kiállított modellen nehezen is látszott (mivel magasra volt téve), de fentről nézve a házon az FSP logója rajzolódik ki!
Nyilván a ház nem lesz olcsó, 450 dollárba fog kerülni (vagyis nem lennénk meglepve, ha otthon akár 200 ezer forintot is elkérnének érte), de hát valamit valamiért. Az FSP, ha minden jól megy, a házat az év utolsó negyedében fogja piacra dobni.

Címkék