- 2019. június 4., 11:00
Mindkét kínai gyártó előlapi kamerás, de notch és lyuk nélküli telefont tesztel.
Hirdetés

A gyártók most már lassan két éve keresik annak lehetőségét, hogyan lehetne olyan telefont gyártani, amelynek egész előlapja egy hatalmas kijelző. A Samsung tavaly óta kísérletezik a kijelző alá beépíthető, a külvilágot az OLED-panelen keresztül látó kamerával, azonban a koreai gyártó egyelőre nem merte még prototípusban sem használni a koncepciót, mert nem volt megelégedve a képminőséggel. Úgyhogy jött Kína, és beelőzött: az Oppo és a Xiaomi szinte egyszerre mutatta be az első telefonokat kijelző alá szerelt szelfikamerával. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyik termék sem piaci termék egyelőre, de már az is valami, hogy ők ketten videón/képen meg merték mutatni, mire jutottak eddig.

A képminőségről persze semmit sem tudunk, de valószínűleg ez jelenleg nem izgatja az Oppo vezetését; a vállalat elnöke, Brian Shen meg is jegyezte, hogy a technológia egyelőre csak fejlesztési fázisban van. Sőt, még azt is elmondta, hogy a képminőség nyilván nem éri el azt, amit egy normál kamera nyújtani tud – hozzátéve azért azt is, hogy az újdonságok elsőre sosem sikerülnek tökéletesen.

Hasonló cipőben jár a Xiaomi is, a másik kínai gyártó a Mi 9-nek készítette el egy olyan verzióját, amelynek előlapján se notcsh se kivágás nincs. Egyelőre ez a telefon is csak prototípus, és nem tudni róla, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00