- 2019. június 28., 11:00
Ha a Google Mapsszal tervezed meg az utat, már azt is látod, lesz-e ülőhely a buszon vagy sem.
Hirdetés

A Google egyre több és több hasznos információt tud mutatni, a nevezetességeknél, múzeumoknál, éttermeknél például nemcsak a nyitvatartási időt adja meg, hanem azt is, hogy órára lebontva jellemzően hányan látogatják meg az adott helyszínt. A Maps (vagyis a Térkép) most egy érdekes funkcióval bővült: néhány napja már azt is meg tudja becsülni, hogy a tömegközlekedési eszközökön mekkora lesz a tömeg. A Maps emellett a forgalmasabb útvonalak esetében azt is meg tudja mondani, ha az adott jármű a nagy forgalomból adódóan késik.

A Térkép elég régóta felismeri, ha valaki gyalogol, autóban utazik vagy buszra/villamosra/metróra száll, utóbbi csoporttól pedig mintegy fél éve megkérdezi azt is, hogy éppen hányan vannak a járművön. Fél év alatt pedig elég információ gyűlt össze ahhoz, hogy a Google már élesben is használja az adatokat. A Google kérdésére egyébként a következő opciók közül lehet(ett) választani:
• sok az ülőhely
• kevés az ülőhely
• csak állóhely van
• hering effektus.

Az új fukció Android és iOS alatt egyaránt elérhető, egyelőre azonban nem látszik mindenkinél, mert ahogyan az megszokott, a Google fokozatosan, régiónként eltérő időpontban kapcsolja be az új szolgáltatást.

Címkék