- 2019. augusztus 6., 12:30
A vállalat új okosórája a Samsungnál megszokott vezérlést egy eddig órákban nem használt megoldással ötvözi.
Hirdetés

Bemutatkozott a Samsung új okosórája, a Galaxy Watch Active 2, amelynek egyik legnagyobb érdekessége az, hogy a mérnökök az eddig alkalmazott, forgatható gyűrűt egy, a számlapot körülölelő érintésérzékeny felületre cserélték le. Ez éppen úgy használható, mint korábban a gyűrű – de extra funkciókat is nyújthat, hiszen nemcsak virtuálisan forgatni lehet a keretet, hanem tetszőleges pontokon megérinteni is.

Az óra két méretben és kétféle dizájnnal lesz megvásárolható. A kisebbik 44 mm-es, a nagyobbik pedig 40 mm-es lesz, és mindkét változatból készül alumínium és rozsdamentes acélból alkotott verzió is. Az alumínium ház mellé a Samsung szilikon szíjat ad, az acélház mellé bőrszíj jár. Az órák kijelzői 1,4 vagy 1,2 colos méret mellett 360 pixeles felbontást nyújtanak, természetesen mindkét változatnál OLED-technológiával ötvözve. A Samsung saját rendszerchipet, az energiatakarékos Exynos 9110-et szereli az órákba, 768 MB RAM társaságában.

A kommunikáció alapvetően WiFi és Bluetooth segítségével, tehát telefonnal összekötve történik majd, de az acél házas modellből lesz olyan típus is, amelybe LTE-adapter is kerül. A Samsung operációs rendszer tekintetében továbbra is a Tizenre szavaz. Az óra különleges funkciói közé tartozik a víz- és porállóság (IP68 + MIL-STD-810G), a pulzusmérés, az alváskövetés és az EKG funkció is – utóbbi azonban csak jövőre lesz aktív, ha a Samsung megszerzi azokat a tanúsítványokat, amelyek a megbízható működést garantálják.

A Samsung Galaxy Watch Active 2 forgalmazása a tervek szerint egy hónap múlva, szeptember 6-án kezdődik, az árak 280 illetve 300 dollárról indulhatnak.

Címkék