- 2019. december 18., 15:58
A 79-es változat már a felhasználók 50 százalékához eljutott – csak éppen van vele egy elég nagy gond.
Hirdetés

Az új változat a felhasználói adatokat az eddigiektől eltérő helyen tárolja, amivel még nem is lenne baj, csakhogy a telepítő a régi információkat nem vagy csak részben mozgatja erre az új helyre. Éppen ezért amikor a felhasználók olyan appot nyitnak meg, amely a helyben tárolt adatokat (is) használná a WebView funkción keresztül, úgy tűnik, mintha az adatok nem is léteznének.

Szerencsére az információk nem törlődnek, csak arról van szó, hogy a Chrome rossz helyen keresi az állományokat. Viszont aki kétségbeesésében újratelepít egyes alkalmazásokat vagy más módon próbálja megoldani a hibát, annál könnyen előfordulhat tényleges adatvesztés is.

A Google dolgozik a hiba javításán; azt egyelőre nem tudni, hogy a javítás a régi helyen maradt új fájlokat mozgatja-e majd az új helyre, vagy az új helyről kerül vissza minden oda, ahol eddig is volt. Manuálisan meg lehet egyébként próbálkozni az 78-as változat visszaállításával – a régi adatok ilyenkor újból elérhetők lesznek, de cserébe minden olyan információ elvész, ami a 79-es változat telepítését követően került eltárolásra.

Érdemes ellenőrizni, hogy a Chrome hányas verziója fut a telefonon – és ha esetleg még a 78-as, akkor gyorsan le kell tiltani az automatikus frissítést egészen addig, amíg a Google nem talál valami megnyugtató megoldást a problémára.

Címkék