- 2020. január 9., 14:37
48 és 88 colos méret között összesen 14 új modell kerül piacra idén, lesz egy új „dizájn” széria is.
Hirdetés

A 14 új modell közül az egyik legérdekesebb mindenképpen a 48 colos verzió, amely 4K-s – viszont méretéből adódóan jóval lejjebb tolhatja a belépő árat az OLED-tévék világába. Az LG-nek nem is túlságosan eltitkolt célja ez, még ha az árral lentebb is lehetett volna menni akkor, ha a kütyü csak Full HD felbontású. Ezt azonban az LG-nél nyilván nem merték bevállalni, mert amikor már a középkategória is tele van 4K-s tévékkel, akkor papíron nem mutat jól egy Full HD-s csúcskészülék még akkor sem, ha a normál 3-4 méteres nézési távolságból senki észre nem veszi a különbséget.

Idén az LG WX néven, 65 és 77 colos méretben árulja majd a hajszálvékony, falra tapasztható tévéjét (ezt már kapni egy ideje, prototípusokat pedig többszöri bemutattunk itt a geeks.hu-n). Ez a sorozat kap most egy alternatívát házon belül, GX Gallery néven. Az új széria nem hajszálvékony modellekből áll, de a 65 colos változat még mindig csak 20 mm-es vastagságú, így szintén jól a falra tapasztható. Dizájnjából adódóan ez a készülék leginkább egy képkeretre hasonlít, így akkor is a szoba dísze lehet, amikor éppen nincs bekapcsolva.

Cserébe, hogy a GX sorozat 20 mm vastag, a készülékházon belül tartalmaz minden elektronikát – WX-es tévéknél a képfeldolgozó egység továbbra is külön boxban kap helyet. A GX széria háromtagú lesz, 55, 65 és 77 colos képátlójú modellekből fog állni.

65 colos méretben lesz ívelt kialakítású modell is, a 65RX a SIGNATURE termékcsaládot erősíti majd. Emellett megújul a C és B sorozat, immáron CX és BX néven; mindkettőben 55, 65 és 77 colos modellek lesznek, illetve a cikk elején említett 48 colos verzió a CX sorozatba érkezik.

Természetesen idén az OLED-tévék is szintet lépnek felbontás terén; a ZX széria 77 és 88 colos méretben várja majd azokat a felhasználókat, akiknek a 4K nem elég, és mindenképpen már most 8K-s tévét szeretnének a nappalijukban tudni.

Az LG természetesen a tévék elektronikáját is fejlesztette, az új képfeldolgozó chip például továbbfejlesztett mesterséges intelligencia és deep learning segítségével turbózza fel a képet, és támogatja a Dolby Vision szintén mesterséges intelligenciával felturbózott IQ verzióját is. A tökéletes moziélményre vágyók valamint a játékosok számára lesz hasznos a Filmmaker Mode, amelyet aktiválva minden képjavító automatikusan kikapcsol – így garantált, hogy a tévén az köszön majd vissza, amit a rendezők megálmodtak, valamint játék közben az input lag miatt sem kell majd aggódni. Ezt az üzemmódot bekapcsolhatjuk majd manuálisan, telefonos appon keresztül vagy valamelyik bemenethez rendelve automatikusan is. A játékosok számára további jó hír, hogy 12 modell az NVIDIA G-Sync szolgáltatást is támogatja, valamint rendelkeznek a játékok esetében a jobb HDR kompatibilitást biztosító HGiG üzemmóddal is (a 8K-s tévék, vagyis a ZX széria két tagja marad ki). A webOS szintén kap új funkciókat, amelyek többsége az Apple streaming szolgáltatásaihoz valamint az okosotthon funkciókhoz kapcsolódik.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. május 5., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00