- 2020. február 3., 13:30
A kínai gyártó valószínűleg soha többet nem bízza magát a Google-re.
Hirdetés

Nem túl meglepő módon kiderült, hogy a Huawei szándékai szerint most már akkor sem térne vissza a Google alkalmazásaihoz, ha Amerika villámgyorsan megoldaná a helyzetet; jelenleg a vállalat telefonjai csak az Android nyílt forráskódú AOSP verzióját használhatják, a Google alkalmazásait (Play Áruház, Térkép, YouTube, Gmail, stb.) nem. A Huawei tavaly március vége óta vár arra, hogy a helyzet megoldódjon, de mivel az idő csak megy, tavaly év végén a vezetés úgy döntött, hogy inkább felépít egy teljes ökoszisztémát a telefonjai köré. Tapasztalata van a Huaweinek, hiszen Kínában eddig sem voltak használhatók a Google szolgáltatásai, most azonban olyan helyettesítő megoldásokat kell találnia a vállalatnak, amely a globális piacon is megállja a helyét.

A saját ökoszisztéma HMS (azaz Huawei Mobile Services) névre hallgat, és idővel minden olyan szolgáltatás meglesz benne, mint amit a Google is kínál. A sikert persze nagymértékben meghatározza majd az, hogy mennyi alkalmazás lesz elérhető a platformra, ezért a Huawei több milliárd dollárral tervezi ösztönözni a fejlesztőket csak ebben az évben.

Mindettől függetlenül az egyébként elképzelhető, hogy a tiltás esetleges feloldása után a Google alkalmazásai később elérhetők lesznek (akár úgy is, hogy a Google maga készíti elő a programokat), de úgy néz ki, hogy ha ez így is lesz, akkor is csak opcióról beszélhetünk majd.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00