- 2020. február 24., 13:00
Egy új szabadalom arra utal, hogy semmilyen csatlakozó nem lesz a jövő iPhone-jain.
Hirdetés

Amit azt mi is megírtuk, az EU-ban hamarosan minden mobil kütyüre USB-C csatlakozót kell szerelni, ez pedig az Apple-nek nem tetszik, mert így elesne attól a lehetőségtől, hogy licencdíjat szedjen a telefonhoz kiegészítőket gyártó vállalatoktól. De az Apple-t nem abból a fából faragták, hogy holmi nagyhatalmak diktáljanak számára; erre utal legalábbis az, hogy a cupertinoi vállalat beadott egy szabadami kérelmet, amely alapján az iPhone-ok dizájnja alaposan megváltozhat. A látványterveken egy olyan készülék szerepel, amelynek kijelzője minden oldalon lehajlik – így pedig sajnos nem marad hely sem a Lighting portnak, sem a nála kicsit nagyobb USB-C csatlakozónak.

Az Apple-ről már korábban is pletykálták, hogy át akar térni a teljesen csatlakozómentes telefonra, ám az ötletből eddig nem lett semmi. Nem túl meglepő, hiszen a vezeték nélküli töltés két-három éve még nem volt olyan fejlett, hogy teljes értékűen helyettesíteni lehessen vele a vezetékes megoldásokat. Megsúgjuk, hogy még most sincs, de persze a gyorstöltés már működik, így egy modern vezeték nélküli töltő tudja azt a szintet hozni, mint amire egy kábeles töltő két-három éve képest volt. És ha az Apple-nek a pénz és a felhasználók kényelme között kell választani, akkor sajnos nem kérdés, hogy a vállalat hogyan fog dönteni…

Hozzátesszük, hogy a fenti gondolatmenet teljes mértékben csak spekuláció, de az Apple-t ismerve azért a nullánál jóval nagyobb az esélye annak, hogy ez a forgatókönyv végül tényleg bekövetkezik.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00