- 2022. február 12., 20:00
A biztonságos online szerencsejáték csak megbízható szolgáltatóknál lehetséges.
Hirdetés

Magyarország területén a virtuális szerencsejáték hivatalosan 2014 óta engedélyezett. Az online kaszinók számának gyors növekedését azonban behatárolják az üzemeltetőkkel szemben támasztott magas követelmények. Ebből adódik, hogy a .hu domain alatt mindössze három internetes szolgáltatás érhető el: VIP, Grand és Vegas. Sőt, közülük kettő valójában egy szolgáltatóhoz tartozik.

A virtuális kaszinó elindításának egyik jogi követelménye hazánkban az, hogy ezzel párhuzamosan üzemeltetni kell egy offline kaszinót is. Az engedélyeket külön állami szerv, a Szerencsejáték Felügyelet adja ki. Az online kaszinók indítását nehezíti, hogy minden játékkategóriához külön dokumentumot kell beszerezni. A magyar jogszabályok szigorú követelményei miatt a legtöbb, Magyarországon is elérhető online kaszinó nem magyar domain alól működik, ez azonban nem feltétlenül biztonságos a játékosok számára: egyre több a csaló oldal.

A tájékozódásban és a csalók elkerülésében segít a LegjobbKaszino oldal, amely a Magyarországon is elérhető, megbízható kaszinókkal foglalkozik. A portálon rendszeresen publikál Tolnai Tibor, több éves tapasztalattal rendelkező profi pókerjátékos is, aki az áttekintések összeállításához alaposan megvizsgálja a játékklubokat legfontosabb mutatók alapján, független értékeléseket készít, hasznos tanácsokat oszt meg az olvasókkal. A főszerkesztő 2021. szeptemberében publikált egy cikket például, amelyben jellemzi az online kaszinó játékok Magyarország területén elérhető piacát.

Szórakoztatási kategóriák

A magyar virtuális kaszinókban a szerencsejátékosok sok különböző irányú, nehézségi szintű és lehetőségű játékot találnak, az alábbi kategóriákban.
1. Nyerőgépek. Ezek alkotják a gyűjtemény legjelentősebb részét. Különféle nyerőgépek állnak rendelkezésre, a klasszikus háromtárcsás modellektől minimális funkciókkal, a legmodernebb emulátorokig lenyűgöző grafikával és lenyűgöző cselekménnyel.
2. Rulett. A katalógus a legnépszerűbb játéktípusokat tartalmazza: amerikai, európai, francia. Lehetőség van számokra, színekre és ezek kombinációira fogadni. Ezt a fajta szórakozást kedvelik a műfajrajongói.
3. Blackjack. A játék népszerű a szerencsejátékosok körében egyszerű szabályainak és magas megtérülési együtthatójának köszönhetően. Az átlagos elméleti RTP 97,5%.
4. Póker. Az egyik legnépszerűbb játék a magyar szerencsejáték rajongók körében. Pókert mindenhol játszanak; az online módot azonban inkább a kezdők részesítik előnyben gyakorlás szempontjából.
5. Baccarat. Nem kevésbé népszerű kártyajáték. Nem kell megjegyezni a kártyakombinációkat, viszont mindegyik lapnak megvan a maga értéke. A kezdők számára sem nehéz!
6. Lottó. A magyarok legkedveltebb időtöltése. Ez a játékkategória 1991 óta engedélyezett. Magyarországon több mint 7700 sorsjegy-értékesítési pont működik. A virtuális kuponok is keresettek, különösen a kaparós sorsjegyek.
A megbízható online kaszinók táborába csak a világon elismert szoftvergyártók eredeti termékeit használó szolgáltatók kerülnek be: IGT, Amatic, Igrosoft, NetEnt, Fugaso, Microgaming, Evolution stb. Ezeket a virtuális gépeket nem lehet feltörni, nem lehet befolyásolni a játék, pörgetés vagy osztás eredményét.

Live Casino

A valódi szerencsejáték-hangulatot kedvelők számára a virtuális létesítményekben biztosított az Élő szórakozás kategória, amely magában foglalja a baccarat, rulett, blackjack és póker fajtáit. A partikat élőben közvetítik. A partik résztvevői privát online csevegésen keresztül kommunikálnak egymással és az élő krupiéval. Játszani csak valódi pénzzel lehet, de a felhasználók ingyen nézhetik a játék menetét.
Ingyenes mód és valódi pénzes játék

Minden biztonságosnak számító online kaszinóban lehetőség van ingyen játszani a demó mód használatával. A demó lehetőséget ad a tanulásra. A virtuális pénzzel végtelen ideig lehet játszani, de értelemszerűen nyeremény sincs – csak virtuális. A virtuális kaszinó minden előnyét regisztrációt és befizetést követően lehet használni. Így válik lehetővé a játékosok számára a szabad kifizetés, az üdvözlő bónusz, ingyenes pörgetések, hűségprogram, versenykiírások, stb. A VIP szinttel rendelkező vendégek számára maximális pénzvisszatérítés, személyes menedzser segítsége és megemelt pénzfelvételi limitek járnak. De nem minden szerencsejáték klubnak van hűségprogramja.

Felelőségteljes szerencsejáték

A biztonságos magyar kaszinó oldalak mindig figyelmeztetik a felhasználókat a túlzott szerencsejáték következményeire, és szigorú szabályokat használnak többek között a kiskorúak védelme érdekében.
1. Kiskorúak nem regisztrálhatnak. Az életkor ellenőrzéséhez az oldalak megkövetelik valamilyen igazolvány beszkennelt másolatát vagy fényképét.
2. Az oldalakon a magyar szabályozó előírásainak megfelelő hirdetéseket helyeznek el.
3. A személyes fiókban további funkciók állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy korlátozásokat állítsanak be a játékmenet idejére, a befizetések összegére és a maximális tét nagyságára vonatkozóan.
4. Fiók megszüntetése: a szerencsejátékosok letilthatják számlájukat, ehhez csupán a megfelelő kérelem benyújtása szükséges. A letiltási időszak általában 3 hónap.

Tolnai Tibor azt javasolja a felhasználóknak, hogy mindenképpen használjanak önkorlátozó intézkedéseket a szerencsejáték-függőség megelőzése érdekében. Ha ezek nem segítenek, akkor szakemberhez kell fordulni. Segítő szervezetek elérhetőségei éppen ezért szintén mindig megtalálhatók a biztonságos online kaszinók weboldalain (jellemzően a nagyobb budapesti klinikákra és a legjobb nemzetközi intézményekre mutató linkeket tesznek közzé. Például Egészségügyi Intézet, Szerencsejáték-függőség Megelőzési Segítő Központ, Diótörés Alapítvány.

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00