- 2022. június 2., 13:22
Elektronikai készülékek, avagy mindennapi segédeszközeink
Hirdetés

Új háztartását rendezi be, vagy éppen azt fontolgatja, hogy egy használt készüléket egy újabb modellre cserélne? Tudta, hogy az új hűtőszekrények akár 45%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a tíz évvel ezelőtt gyártott társaik? Hasonló a helyzet más készülékekkel is. Az elektromos készülékek túlzottan magas fogyasztását azonban nemcsak koruk vagy elavult technológiájuk okozza, hanem gyakran a helytelen használat is. Cikkünkben tanácsot adunk, mire figyeljen a fagyasztó, mosogatógép és mosógép kiválasztásánál, hogy hosszú éveken át elégedett legyen előnyeivel.

Megtakarítás az első helyen

A legtöbb energiát a háztartásban a fűtésre és a használati meleg víz előállítására fogyasztjuk el. A háztartás működtetéséhez - főzéshez, mosáshoz, világításhoz, mosogatáshoz, porszívózáshoz és szórakoztató elektronikai eszközök üzemeltetéséhez - szükséges áram azonban szintén sok pénzbe kerül. Mivel a villamos energia a háztartások összes energiafogyasztásának akár 25%-át teszi ki, új készülékek vásárlásakor érdemes figyelembe venni az energiacímkéket, melyek megmutatják az éves áramfogyasztást és az egyes készülékeknél a vízfogyasztást is.

Ha új berendezés vásárlása előtt áll, mindenképp lapozza át az akciós újságok kínálatát, hogy árban, minőségben, fogyasztásban megfelelő tulajdonságú gépet tudjon választani. Böngéssze át az Euronics akciós újság és a MediaMarkt újság akciós kínálatát, melyekben az árak mellett a készülékek energiaosztálya is fel van tüntetve. Az egyes Euronics akciók és MediaMarkt akciók keretein belül rengeteg háztartási gépet talál kedvező áron. Legyen szó sütőről, mosogatógépről, porszívóról, az Euronics akciós újságjaiban biztosan megtalálja a megfelelő modellt. Már csak az a kérdés, hogy melyik fogyaszt kevesebbet? Ezért ajánlott vásárlás előtt összehasonlítani a készülékek tulajdonságait. Nem mindig a legolcsóbb háztartási gép fog a jövőben pénztárjának legtöbbet megspórolni.

Vásárlásnál használhatja a különböző kupon lehetőségeket is. A BravuroShop kupon és az eMag kupon nagyszerű kedvezményt nyújt az elektronikus készülékekre, ha az áruházukban vásárol. Hasonló kínálatot talál a BravuroShop oldalán is, ahol szintén rengeteg alacsony fogyasztású készülék közül választhat kedvezményes áron. Higgye el, hogy azoknál a készülékeknél, melyek megállás nélkül üzemelnek, mint a hűtőszekrény, valóban felismerhetőek az osztályok közötti különbségek, és a régi modellek energiafogyasztása akár 3-4-szer magasabb is lehet. Éppen ezért javasolt vásárlás előtt átlapozni az áruházak kínálta katalógusokat, úgymint az Euronics újságokat, MediaMarkt akciós újságokat, vagy megtekinteni az egyes akciók, mint a BravuroShop és az eMag akciók kínálatát. A vásárlók BravuroShop véleményei alapján a háztartási gépek beszerzése a BravuroShop webáruházukból nagyszerű választás.

A dizájn és a méret valóban számít

Ha lehetséges, válasszon otthona méretéhez illeszkedő készüléket. Személyenként körülbelül 50-70 liter hűtővel és 20 liter fagyasztóval kell számolni. Három vagy több személy számára mindenképpen választja a 60 cm széles mosogatógépet és a mosógépet legalább 6 kg szennyeshez. Még ha nem is egy gyártótól vásárolja meg az összes készüléket, mindegyiket egy színben - fehér, rozsdamentes acél - párosítsa össze. Fekete készülékeket is lehet találni a piacon, vagy akár az eredeti élénk színekben, de ott a színkombinációkkal óvatosabbnak kell lenni.

Választáskor segítségül hívhatja a MediaMarkt akcióit, a MédiaMarkt újságokat, vagy akár az Euronics akciós újságokat, melyekben rengeteg kedvező árfekvésű dizájnos készüléket találni. Használja fel BravuroShop kuponjait, eMag kuponjait és eMag kuponkódjait, hogy vásárláskor még nagyobb megtakarításban lehessen része. Javasolt figyelni az eMag kuponok, eMag kuponkódok és az eMag akciók legjobb ajánlatait, azaz az eMag Black Friday napokat, amikor is akár féláron szerezheti be háztartási segédeszközeit és okoskészülékeit. Ez az eMag Black Friday akciója minden évben november végén kerül megrendezésre és ezáltal megkönnyítheti a karácsonyi ajándékok vásárlását szerettei számára. A BravuroShop kuponok felhasználásával is kitűnő termékek közül válogathat, amelyet a vásárlók BravuroShop véleményei is igazolnak.

Értékelni fogja a csendes működést is

A készülék által kibocsátott hang intenzitása fontos szempont kell, hogy legyen a választáskor. Ez kétszeresen is igaz a konyhai gépekre, mert az emberek szeretnek a konyhában találkozni, elidőzni, beszélgetni. Ha panelházban lakik még nagyobb figyelmet kell fordítani a mosó- és szárítógép kiválasztásakor az általuk kibocsátott hang erőségére. Ha csendes zajszintű készüléket szeretne vásárolni, figyelje a készülék energiacímkéjét, ahol az energiahatékonysági osztály mellett a zajszint is fel van tüntetve. Az energiacímkék eltérőek lehetnek, mivel a címkén található lényeges információk készülékenként változnak.

A készülékek által kibocsátott hang intenzitás mértéke megtalálható a MediaMarkt újságokban és MediaMarkt akciós újságjaiban is a termékek mellett, valamint az Euronics újságjaiban is, amelyeket kényelmesen átlapozva, kiválaszthatja a megfelelő segédeszközeit otthonába. Ha személyesen szeretné megtekinteni és kipróbálni a készüléket, elég besétálni az Euronics Budapest áruházába, ahol az Euronics munkatársai készségesen segítenek a helyes döntéshozatalban. Az Euronics Budapest üzletei mellett, számtalan vidéki városban is megtalálható. Látogasson el hozzájuk és élvezze az Euronics akciók nyújtotta kiváló árakat.

Minden készüléktípusnak megvannak a maga sajátosságai és funkciói, amelyeket figyelembe kell venni a kiválasztás során. A készletben kínált készülékeknél ezek a funkciók általában harmonizálnak, hogy használatuk a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb legyen. Végül, de nem utolsósorban gondoljon arra, hogy mennyit hajlandó befektetni, főleg, ha több készülék vásárlása előtt áll. Másrészt, ha a legolcsóbbat választja a piacon, az akár az üzemeltetési költségek tekintetében drágább költségeket eredményezhet, ami takarékosság szempontjából nem mindig a legjobb megoldás.

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00