- 2022. október 6., 20:30
A League of Legends e-sport legfontosabb eseménye a 2022-es világbajnokság.
Hirdetés

A torna menetrendjét, a bajnokságban résztvevő csapatok teljes listáját mindig megtalálhatja a gg.bet oldalon.

A tornán minden régióból 24 csapat vesz részt. Ennek érdekében több hónapos versenyen küzdöttek a felhasználók kupájáért. A résztvevő csapatok a világ minden tájáról érkeznek. A 2022-es világbajnokságon nem lesz LCL képviselő. Ehelyett az LCL helyét az a régió kapja, amelyik az elmúlt 2 évben a legjobb eredményeket érte el nemzetközi versenyeken, de nem rendelkezik további 4 csapathellyel.

4 helyet kap a LEC, LCK, LPL, valamint 3 helye lesz az LCS, 2 helyet kap a VCS és a PCS, a megmaradt helyek pedig egyesével lesznek kiosztva a TCL, CBLOL, LJL, LLA és LCO között.

1. Az első forduló szeptember 29-én kezdődött és október 2-ig tartott.
Két 12 csapatból álló csoport játszik majd Single Round Robin formátumban. Minden mérkőzés Bo1-ben zajlik. A csoportkörbe az egyes csoportok legjobb csapatai jutnak be.
A második, harmadik és negyedik csoport továbbjut a Play-In: 2. fordulóba. Minden csoport utolsó két helyezettje esik ki.

2. Második forduló október 2. és 4. között.
6 csapat vesz részt a Play-In 1. fordulóból. Az első forduló azonos csoportjában 3. és 4. helyezést elért csapatok egymással versengenek. A győztesek a másik csapatból 2. helyezést elért csapattal találkoznak.
Minden mérkőzés Во5-ben zajlik. Csupán 2 győztes juthat tovább a csoportkörbe. A 4 vesztes csapat kiesik.

3. A csoportkörre október 7. és 10., valamint október 13. és 16. között kerül sor.
A Play-In szakaszból négy csapat csatlakozik a tizenkét csapathoz közvetlen belépéssel Vietnámból, Észak-Amerikából, Európából, Délkelet-Ázsiából, Kínából és Dél-Koreából.
Ezt a 16 csapatot négy csoportra osztják, amelyekben Double Round Robin formátumban fognak játszani. Ezeket a mérkőzéseket Во1 formátumban játsszák. Minden csoport két legjobb csapata bejut a Play-off szakaszba. A csoportból a megmaradt két rosszabb csapat kiesik.

Címkék