- 2023. november 24., 08:24
Hogyan javítja a Beacon technológia a felhasználói játékélményt?
Hirdetés

A beacon technológia átalakító potenciált rejt magában mind az online, mind a szárazföldi szerencsejáték-iparágak számára, de mik a fő előnyei ennek a technológiának a kaszinók számára?

A Beacon fő előnyei az online szerencsejátékban

A 2013-as megjelenése óta a bomlasztó Bluetooth Low Energy (BLE) technológiát, a Beacon-t számos iparágban számos célra használják. Ahogy a technológia fejlődik, és az üzlettulajdonosok új módokat találnak arra, hogy a kommunikáción alapuló helymeghatározását a felhasználói élmény javítására használják, a Beacon egyre hasznosabb eszközzé válik a szárazföldi és online kaszinók, köztük számos legjobb magyarországi online kaszinó számára. Tudjunk meg többet a Beacon technológiáról, többek között arról, hogyan működik, és milyen kulcsfontosságú előnyökkel jár a szerencsejáték-ipar számára világszerte.

Mi a Beacon technológia és hogyan működik

A beacon technológia a Bluetooth Beacon-ök használatán alapul, amelyek olyan kis fizikai eszközök, amelyek rádióhullámokon keresztül kommunikálnak a közelben lévő eszközökkel, például okostelefonokkal és táblagépekkel. A Bluetooth Beaconök lényegében úgy működnek, hogy interaktív kommunikációs pontokat hoznak létre a közvetlen közelben lévő potenciális ügyfelekkel. Bármilyen modern okostelefonnal vagy Bluetoothra optimalizált eszközzel képesek kommunikálni. Általában az eszközök hatótávolsága 70 méter. Ezt azonban fizikai tárgyak, például sűrű anyagok, falak és más épületek akadályozhatják. A felhasználó közelségétől, a fizikai akadályok jelenlététől (vagy hiányától) és a hullámjel megfelelő erősségétől függően a Beacon különböző kommunikációs funkciókat képes ellátni. Ezek közé tartozhat a potenciális vásárló távolról történő értesítése a jelenlétéről, személyre szabott promóciós tartalmak küldése a vásárlónak az üzletben, vagy akár tartalmak és üzenetek küldése az eladási ponton, vagy amint a vásárló kilép vagy belép az épületbe. Az először 2013-ban kifejlesztett technológiát az Apple és a Google gyorsan hasznosította, mielőtt tovább terjedt volna a mainstreamben.

Hol használták korábban a Beacon Tech-et

A Beacon technológia a vásárlói elkötelezettség növelésében, valamint a vásárlók és a személyzet viselkedésének nyomon követésében rejlő lehetőségei miatt először 2014-ben lépett be a kiskereskedelmi szektorba, amikor a Waitrose és a House of Fraiser Beacon "próbababákat" helyezett el kiválasztott üzletekben. Bár a technológia korai használata kihívást és problémát jelentett a kiskereskedelemben, a Beacon az elmúlt évtizedben ugrásszerűen fejlődött, és jelenleg az USA jár élen a hatékony Beacon-integráció tekintetében. 2023-ban a technológiát egyre szélesebb körben használják az iparágak széles körében, és leginkább az adattudósok, fejlesztők és mindenféle üzletemberek alkalmazzák. Ennek oka, hogy a Beacon bizonyítottan hatékonyan segíti a pontos helymeghatározó elemzést és a beltéri térképezést, különösen a nagy sűrűségű fizikai környezetben, például bevásárlóközpontokban és repülőtereken. Míg a Beacon végső soron a felhasználói élmény és a navigáció javítására szolgál szárazföldi környezetben, egyre több online vállalkozásnál tapasztaljuk, hogy a technológiát a felhasználói viselkedés befolyásolására és személyre szabottabb és vonzóbb szolgáltatás nyújtására használják fel, gyakran a mobilra szánt intelligens push-értesítések alapján.

A Beacon előnyei a kaszinó üzemeltetők számára

A beacon a proximity marketing egyik leghatékonyabb eszköze, egy olyan fejlődő trend, amelyben a vállalkozások a helyzetük és mozgásmintájuk alapján továbbítanak kommunikációt a felhasználóknak. Ez különösen hasznos a szárazföldi kaszinóüzemeltetők számára, akik megtervezhetik és befolyásolhatják a játékosok mozgását a kaszinópadlón. Ez magában foglalhatja a közelben lévő játékgépek népszerűsítését, útbaigazítást a játékosok számára, és személyre szabott ügyfélszolgálatot nyújthat az egyes játékosoknak. A jeladók rengeteg adatot használnak fel a leendő felhasználók azonosítására és sajátos játékszokásaik elemzésére, lehetővé téve az üzemeltetők számára, hogy személyre szabott üzeneteket és push-értesítéseket küldjenek, amelyek drámaian befolyásolhatják valakinek a játékmintáit. Ugyanúgy, ahogyan a szárazföldi helyszínek az ügyféladatokra támaszkodnak az áramlás átirányításához és az egyénekre szabott kommunikáció biztosításához, egyre több online szerencsejáték-platform is hasonló módszereket alkalmaz, amikor a felhasználó egyedi szerencsejáték-nyomvonala alapján marketingezik és népszerűsítik szolgáltatásaikat. Számos vezető magyar online kaszinóoldal ma már célzott adatokat használ az ügyféltudatosság növelésére és a felhasználói élmény testre szabására. A vezető magyarországi kaszinóoldalak széles választékát a Top10Casinos.com oldalon találja, ha szeretné saját maga is megvizsgálni. Addig is nézzük meg, milyen főbb előnyöket jelent a Beacon a kaszinóüzemeltetők és a játékosok számára egyaránt.

Szabályozott felhasználói élmény

Ahogyan a nyomkövető szoftverek is képesek mérni az online kaszinójátékosok költési szokásait és preferenciáit, a Beacon-ok is átfogó és érdemi betekintést nyújthatnak az egyes játékosok motivációiba. Ez azt jelenti, hogy egy kaszinó közvetlenül kommunikálhat (és marketingelhet) az egyes játékosokkal a tipikus fogadási szokásaik alapján, beleértve azt is, hogy milyen játéktípusokat szeretnek, és hogy jellemzően mennyi pénzt fogadnak vagy költenek. Ez természetesen hasznos az üzemeltetők számára a közelségmarketing szempontjából, ugyanakkor azt is biztosítja, hogy a játékosokat olyan játékok és promóciók felé "tereljék", amelyek a legnagyobb valószínűséggel előnyösek számukra. Például, ha egy ügyfél a múltban az alacsony tétű nyerőgépek iránti preferenciát mutat, a kaszinó befolyásolhatja a játékost, hogy a legújabb nyerőgépekkel pörgesse a tárcsákat, amelyeket valószínűleg élvezni fog. Hasonlóképpen, tegyük fel, hogy egy ügyfélről kiderül, hogy rendszeresen használja az ingyenes pörgetéseket és más befizetés nélküli bónuszokat, ahelyett, hogy nagy tétekkel fogadna a valódi pénzes játékokon. Ebben az esetben az üzemeltetők számára könnyebb lesz a megfelelő promóciók és bónuszrendszerek értékesítése.

Növekedett ügyfél elkötelezettség

Mivel a Beacons a játékosok adatainak és szerencsejátékos lábnyomainak elemzésével működik, hatékonyan növelheti a játékosok elkötelezettségét és a márkahűséget. Ez magában foglalja a hűségjutalom-bónuszokhoz és ösztönző rendszerekhez való hozzáférés biztosítását vagy előmozdítását a rendszeres játékosok számára, valamint a releváns játékok és tartalmak marketingjét az új tagok vagy új belépők számára. Egyszerűen fogalmazva, a kaszinóhasználó sokkal nagyobb valószínűséggel tér vissza egy játékplatformra, ha úgy érzi, hogy egyéni igényeit, erőfeszítéseit és preferenciáit figyelembe vették és jutalmazták.

A Beacon Tech jövője a szerencsejáték-iparban

A Beacon-piac összetett éves növekedési rátája (CAGR) világszerte várhatóan eléri az 58,12%-ot a következő 4 évben, ami több mint 31 300 millió dolláros valódi pénzbeli növekedést jelent. A technológiát már most is lelkesen alkalmazzák különböző iparágakban és helyszíneken. Nevezetesen, jelenleg a kiskereskedelemben, az egészségügyben és a közlekedési szektorban használják olyan területeken, mint Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika és a Közel-Kelet. Ahogy a szerencsejáték-üzemeltetők megtanulják optimalizálni a Bluetooth Beacons használatát, a technológia tovább fog morfondírozni és fejlődni az elkövetkező években, növelve a szerencsejáték-piac volumenét. Ez jó hír a kaszinófelhasználók és az online szerencsejátékosok számára, akik valószínűleg a platformok és a kiváló minőségű játékok szélesebb skálája közül választhatnak majd, nem is beszélve a személyre szabottabb és kielégítőbb élményről, amikor online vagy személyesen játszanak.

Címkék