- 2008. május 9., 01:15
Számos weblap tartalmaz több egymáshoz kapcsolódó képet vagy tömörített állományokat.

A Leecher egy letöltésvezérlő, persze távolról sem a megszokott értelemben; tulajdonképpen egyetlen feladatra, fájlsorozatok letöltésére optimalizálták. Erre azonban tökéletes, így második letöltő szoftverként jó, ha megtalálható rendszerünkben.

A Leecher főablaka négy gombot tartalmaz, amelyek segítségével a szoftver valamennyi szolgáltatását elérhetjük.
Letöltéshez az első két gombot használhatjuk. Az URL gombbal egy tetszőleges weboldalt térképezhetünk fel, s letölthetjük a rajta található fájlokat, valamint azokat, amelyek az oldalról egy egérkattintással elérhetők. A Leecher egész egyszerűen annyit tesz, hogy a html kódból kicsomagolja a linkeket, majd a listából kiválogatja a megadott kiterjesztésű állományokat. Alapértelmezésben a Leecher csak jpg, gif, bmp és mov fájlokat keres, de a lista tetszés szerint kiegészíthető.

Leecher letöltés 1Leecher letöltés 2

Kétféleképpen tölthetünk le a Leecherrel

A Build URL gombra klikkelve a főablak kicsit megváltozik; ezúttal saját linksorozatot gyárthatunk. Meg kell adnunk egy hivatkozást, amiben ki kell jelölnünk # karakterekkel, szögletes zárójelek között a változó részt valamint meg kell adnunk a változó rész minimális és maximális értékét. (Példa a linkre: www.geeks.hu/kepek/kep[##].jpg) A teljes listát a Build gombbal generálhatjuk le, a letöltést pedig a Download gombbal kezdhetjük meg.

A program egyszerre akár 10 szálon is képes letölteni – ezt a lehetőséget szintén megtaláljuk a beállítások között.
A letöltéseket mindkét esetben új ablakban követhetjük nyomon, aminek megvan az az előnye, hogy egy sorozat letöltése közben előkészíthetjük (sőt, el is indíthatjuk) a következőt. A külön ablak emellett a letöltött fájlok előnézeti képét is mutatja, valamint tartalmazza a Save (mentés) gombot is.

Leecher mentés

Nemcsak a letöltés, hanem a mentés is egyszerű

Az ikonsor harmadik gombja egy képnézegetőt indít el, ez teljesen használhatatlan, felejtsük is el.
Végül, de nem utolsó sorban a negyedik ikonnal a beállításokhoz jutunk, ahol a korábban említett két opció mellett (kiterjesztések bővítése és szimultán letöltések számának beállítása), ha van, akkor a proxi szerver adatait is megadhatjuk.

Kompatibilitás:

Címkék
Hozzászólások