- 2011. április 26., 12:00
A Galaxy Mini után megnéztük a Samsung középkategóriás androidos telefonját, az Ace-t.

Hiába van a Samsungnak saját platformja a Bada személyében, a koreai gyártó sem hagyhatja figyelmen kívül az Android népszerűségét. Nem csoda, hogy az utóbbi idők nagy figyelmet kapott bejelentései (például a Galaxy S2 és a Tab 10.1) mind a Google operációs rendszere körül forogtak. Kevesebb volt viszont a hírverés a Galaxy sorozat kisebb tagjai körül, amelyekből a legolcsóbb Minit már teszteltük, most pedig az egy lépcsővel feljebb pozícionált Ace látogatott el hozzánk.

Külső

Bár nem csúcsmodellről van szó, mégis hatalmas a különbség az olcsó Mini és a középkategóriás Ace között már a kivitel tekintetében is: ez a telefon ugyanis sokkal profibbnak és drágábbnak tűnik. Ez köszönhető egyrészt az elegánsabb formatervnek, másrészt az ezüstszínű oldalcsíknak is (ami azonban egyszerű műanyagból készült, de ez csak közelről vehető észre). Az Ace jól összerakott, masszív hatást kelt, hátlapja viszont kicsit recsegős, ráadásul az ujjlenyomatokat is gyűjti. A telefont mérete kellemesen kézbe foghatóvá teszi (111×59×11mm), tömege pedig 115 gramm.

A készülék dizájnja kissé hasonlít az iPhone 4-hez, egyrészt az előlap és az oldalak közötti éles átmenet, másrészt a középső gomb kialakítása miatt. Az előlap a 3,5 colos 320×480 pixeles kijelzőt fogja körbe, az oldalakon vékony, alul-felül viszont annál vastagabb kerettel. Az alsó kereten három gombot találunk, ebből a középső hardveres, a két szélső viszont érintésérzékeny, amelyek csak akkor válnak láthatóvá, ha bekapcsoljuk a képernyőt.

A bal oldali a Menü, a jobb oldali a Vissza gomb feladatát kapta, a középső fizikai billentyű pedig a Home-nak felel meg. Utóbbit hosszan lenyomva tartva az utoljára elindított 6 alkalmazást és a Feladatkezelőt is elindíthatjuk.

A kijelző körüli fekete keret felül a Samsung feliraton kívül a hangszóró rácsát foglalja magába, és itt található a közelségérzékelő is. Fényérzékelőt viszont már nem kapott az Ace, így a kijelző fényerejét sem tudja automatikusan állítani, ráadásul a keret is erősen tükröződik, ami egyrészt az ujjlenyomatok miatt problémás, másrészt napsütésben rontja a kijelző olvashatóságát.
Pár további kezelőszervet találhatunk a telefon oldalain, ezek elhelyezkedése hasonló a Galaxy Mininél megismert elrendezéshez: bal oldalon a hangerőállító gombokat, jobb oldalon fent pedig a ki- és bekapcsoló billentyűt helyezték el a mérnökök, ugyanitt középen pedig a microSD kártya helyét találjuk egy kihajtható fedél mögött. A töltésre és adatátvitelre szolgáló microUSB port egy eltolható fedél alatt helyezkedik el, és a 3,5 mm-es fülhallgatóaljzattal együtt a mobil felső élére került. Alul középen a mikrofon nyílása van, illetve innen tudjuk felnyitni a hátlapot is.


A készüléket megfordítva a már említett fényes hátlapot láthatjuk, alsó részén Samsung felirattal. Felül, bal oldalon az 5 Mpixeles kamera és alatta a LED-es segédfény látható, a jobb oldalon pedig a hangszóró rácsa. Ha eltávolítjuk a hátlapot, az 1350 mAh-ás akkumulátort láthatjuk, illetve a SIM kártyát – szerencsére a microSD kártya cseréjéhez erre nem lesz szükségünk.

Címkék
Hozzászólások