- 2014. január 29., 13:00
Ezúttal egy nem túl friss, de két SIM-kártya fogadására alkalmas telefont teszteltünk a Samsung jóvoltából.

A Samsung egyre több kétkártyás készüléket ad ki, kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy lassan már minden modellből lesz dual-SIM-es verzió. Ez persze nem baj, sőt éppen ellenkezőleg, hiszen sokan járnak kényszerből két telefonnal, úgy, hogy szívesen használnának egyet, ha lenne lehetőség egy jól felszerelt kétkártyás készüléket vásárolni. A Galaxy Core számukra lehet ideális választás.

Külső

A Galaxy Core dobozában egy szétszedhető töltőt találtunk a készülék mellett, illetve egy alapszintű headsetet, amelyet zenehallgatásra biztos, hogy nem sokan fognak használni, telefonáláshoz viszont jól jöhet. A készülék külsőre a Samsungtól megszokott stílusjegyeket hordozza, és természetesen műanyagból készült. A mobil összeszerelése teljesen megfelelő, az illesztések pontosak, az anyagok megmunkálása rendben van; a telefon erősebben megfogva sem nyikorog.

Az előlapot egy üveglap védi; sajnos nincsen információnk arról, hogy ez bármilyen extra védelmet kapott volna a karcok ellen, ezért egy védőfólia felhelyezése valószínűleg nem árt használatba vétel előtt. A kijelző alatt a szokásos három androidos gomb található, ebből persze a középső (Home) gomb fizikai, míg a másik kettő kapacitív. A képernyő felett a beszédhangszóró, a Samsung logó, az előlapi (VGA) kamera és közelségmérő szenzor lett elhelyezve.

A jobb oldalon a ki-és bekapcsoló gombot tudjuk nyomkodni, az alsó élre pedig a mikrofon és a microUSB aljzat kerültek. A bal oldalon a hangerőszabályzó gombpáros terpeszkedik az ezüstös keretben. Felül csak a 3,5mm-es jack csatlakozó árválkodik; jól látszik, hogy a Samsung ezen a mobilon sem zsúfolta össze a kezelőszerveket.

A mobil hátlapja fényes, lakkozott felületű és egy rácsozott mintát is kapott a kék szín mellé. A levehető műanyag felső részén találjuk a hangszórót, a fő kamerát és a hozzá tartozó LED-es villanót valamint (ezek alatt) egy második Samsung feliratot.

A Galaxy család tagja átlagos méretekkel rendelkezik, 129,3×67,6×9 mm a kiterjedése és a 124 gramm a tömege. Azaz nem egy hatalmas tepsivel van dolguk, hanem egy olyan eszközzel, amit bármikor kényelmesen zsebre vághatunk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások