- 2014. május 22., 12:00
Az Ascend P6-tal a Huawei megérkezett a csúcskategóriába – a kérdés csak az, hogy ott tud-e maradni.

A tavaly bemutatott Huawei Ascend P6-ot a szakma méltán tartotta a kínai gyártó addigi legjobb telefonjának, így az is érthető, hogy az utód, az Ascend P7 bejelentését fokozott várakozás előzte meg. A gyártók általában nem szeretik, ha az igények már azelőtt felszöknek, hogy egy készülék megjelenne, hiszen az elvárásoknak így sokkal nehezebb megfelelni. Ez picit érződik az Ascend P7-en is, azonban a készülék így is mutat fejlődést elődjéhez képest, nem is keveset.

Külső

A Huawei már egy ideje nagyon szeretne az elitkategóriához tartozni, és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy felső- és csúcskategóriás telefonjait a nagyobb gyártók termékeivel említsék egy lapon. Az erőfeszítéseket szépen lassan siker koronázta, és osztjuk azt a véleményt, amely szerint a fáradozások az Ascend P6-nál értek be; a telefon dizájn, hardver és szoftver alapján is konkurenciát állított a Samsung, az LG, a Sony vagy akár a HTC modelljeinek. A Huawei Ascend P6 ennek ellenére sem tudott egy ligába kerülni a fent említett gyártók csúcskészülékeivel, részben azért, mert csupán 4,7 colos és csak HD felbontású kijelzővel rendelkezett (a kategória csúcsát tavaly már a Full HD felbontású készülékek jelentették), részben pedig azért, mert a hardvere erős volt ugyan, de nem a legerősebb.

Az Ascend P7 egyik legfontosabb újdonsága a dizájn terén abból adódik, hogy a Huawei most már a kijelzőt is szerette volna felhozni oda, ahova egy csúcskategóriás készüléknél kell. A mérnök ezzel együtt igyekeztek megtartani az Ascend P6 jellegzetességeit, így a hihetetlenül vékony készülékház maradt (bár a telefon vastagsága 6,2-ről 6,5 mm-re növekedett), és alapvetően a formavilág sem változott. A telefon elő- és hátlapja műanyagból készült; az igényesebb fajtából, és mindkét felületet üveglap védi a sérülésektől (nem is akármilyen, hanem Gorilla Glass 3). A mobil mégsem viselkedik ujjlenyomat-mágnesként, de csak azért, mert a szennyeződések a fehér színű borításon nem látszanak.

A dizájn nem sokat változott azt leszámítva, hogy maga a telefon nagyobb lett, így az Ascend P7-nek semmi oka szégyenkezni. A telefon készülékháza unibody kialakítású, és megmarat a két U alakú rész egybefordításából adódó felépítés is. A műanyag rész az elő- és hátlap mellett a készülék alsó élét foglalja magába, míg a fémből készült, kisebb darab alkotja a másik három oldalt.

Az előlapot az 5 colos kijelző uralja, amely felett a szokásos kiegészítőket, így a hangszóró rácsát, az előlapi kamera nyílását, az érzékelőket és a visszajelző LED-et találjuk. Fentebb már kiderült, hogy nálunk a fehér Ascend P7 járt, ezen a kis ablakok markáns megjelenéssel bírnak, de a telefonból létezik fekete verzió is, amelyen viszont alig fedezhető fel, hogy hol vannak az érzékelők nyílásai. A Huawei felirat a panel alá került, ez nem az általános hely, de már az Ascend P6-nál is ide került a márkajelzés, így a dolgon semmiképpen sem lepődtünk meg.A gombok és a különféle tálcák természetesen oldalra kerültek, kivéve a balra eső részt, mert ez teljese üres. Lent a microUSB-t és a fő mikrofont, fent pedig a fülhallgató kimenetet és egy másodlagos mikrofont találunk. Jobb oldalra kerültek, fentről lefelé ilyen sorrendben, a hangerőszabályzó, a bekapcsoló gomb, a micro-SIM és a microSD-kártya tálcái. A két tálca a megszokott, tűs megoldással nyílik, az Ascend P7-hez azonban már nem jár a telefonba bedugható kis pöcök (pedig ez egy igazán egyedi, bár könnyen elveszíthető) kiegészítője volt a készülék elődjének. A telefonon itt-ott fel lehet fedezni olyan elemeket is, amelyekről más gyártók készülékei ugorhatnak be, az iPhone-ra hajazó forma mellett a legfeltűnőbb számunkra az volt, hogy a bekapcsoló gombnál kör alakú kialakításra váltott a vállalat, így kicsit sonys érzésünk is támadt.

A hátsó részen a fő kamera, a hozzá tartozó LED-es villanó valamint a másodlagos hangszóró érdemelnek említést. A telefon mérete 139,8×68,8×6,5 mm, tömege pedig mindössze 124 gramm. A csomagolásában egy töltőfejet, microUSB kábelt és egy headsetként is használható, átlagos minőségű fülhallgatót találunk.

Címkék
Hozzászólások