- 2014. szeptember 24., 12:00
Ötszörös szívóerőt és nagyobb tisztaságot ígér az AeroForce tartállyal és új gumihengerekkel frissített Roomba.

Persze kissé igazságtalanok is vagyunk, mi tagadás. Mondhatnánk azt is, hogy ami jól működik, azt az iRobot nem piszkálja, csak a fejlesztésekre, a problémás területekre koncentrál. Ez nyilván így is van, de az is jól látható, hogy a vállalat elsődleges célja nem a lehető legjobb robotporszívó előállítása, hanem a befektetők által elvárt legmagasabb profit elérése. Nincs is ezzel gond, hiszen ha robotot gyártanánk, akkor biztosan mi is pont így tennénk.

A bevezetőben említett 2007-es előd a Roomba 500-as sorozat volt, ami az első generációs Roomba modelleket váltotta, és óriási előrelépést jelentett a robotporszívók piacán. Bár első ránézésre nem biztos, hogy egyértelmű, de a dizájnt leszámítva az a modell szinte minden elemében azonos a legújabb 880-as modellel. A függőleges oldalfalú korong forma, a kihajtható fogantyú, a középen elhelyezett CLEAN gomb, a kijelző, a beállító gombok (bár máshova kerültek), a hátulról kicsúsztatható portartály, a portartályba épített vákuum motor, a jobb oldalra tett oldalkefe, a fekete-fehér bolygókerék, az akkumulátor, a töltési mechanizmus, a véletlenszerű mozgás, az infrás távolságmérés alapjait tekintve azonos az iRobot Roomba 560-assal. Annak idején azt írtuk, hogy az már az ötödik generáció, de valójában mi is bedőltünk a gyártó kommunikációjának; az a készülék jóindulattal is csak a második generáció volt. Azóta pedig a bedfordi cég csak a meglévő technológiák olcsó fejlesztésével foglalatoskodik.

Persze mindaddig, amíg a takarítás minősége és a robot használhatósága javul, addig mondhatni mindegy, hogy milyen eszközökkel és hogyan éri el a cég az eredményt. Viszont azt is tudni kell, hogy az iRobot minden technikai tudással rendelkezik ahhoz, hogy a 7 évvel ezelőttinél sokkal okosabb, szisztematikusan mozgó, térképező robotokat fejlesszen.

A doboz tartalma

A Roomba 880 a szokásos iRobot féle dobozban érkezik, ahol lehet, ott papír belsővel a környezettudatosság jegyében. Kicsomagoláskor előtörtek belőlünk a régi emlékek. A Roomba azért mégiscsak egy Roomba. Masszív, jól összerakott, kiforrott darab. A doboz a következőket rejti:

  • iRobot Roomba 880 porszívó robot
  • dokkoló állomás + kábel
  • 2 db virtuális fal / világítótorony + elemek
  • távirányító + elemek
  • tartalék HEPA szűrő
  • használati útmutatók
Címkék