- 2014. december 1., 11:00
Önálló márkanév lett a Honorból, amely Európában egy több mint ígéretes modellel mutatkozott be.

A Huawei az évek során kinőtte az OEM gyártói státuszt, és saját jogon (néven) is elismertséget vívott ki magának. A vállalat zászlóshajója jelenleg a P sorozat, de a kínai vállalat műhelyéből természetesen rengeteg más készülék is kikerült, köztük több olyan mobil, amely a Honor névre hallgatott. Most ismét egy Honor nevű készülék járt nálunk, amely azonban már nem Huawei – azaz, hogy mégis, csak éppen a vállalat úgy döntött, hogy ezentúl a Honor külön márkanév lesz. A lépés nem volt teljesen váratlan, tekintettel arra, hogy Kínában ez már korábban megtörtént. Az európai piacon azonban mostani tesztünk alanya, a Honor 6 kapta azt a hálás feladatot, hogy a Honort, mint önálló márkanevet bevezesse. A márka elsősorban abban szeretne különbözni a konkurenseitől, hogy a telefont (legalábbis elvileg) nem lehet majd kapni boltokban, csak és kizárólag online lehet megvásárolni.

Külső

A bevezetőben már említettük, hogy a Huawei teljesen leválasztotta a Honor termékvonalat, és szeretné rövid időn belül elérni, hogy a piac önálló entitásként tekintsen a márkára. Nos, a Honor 6-tal ezt biztosan nem fogja elérni, mert a telefon le sem tagadhatná, hogy a Huawei gyártja. Ugyan a kínai gyártó neve természetesen nem szerepel a készüléken, de rengeteg, a gyártó aktuális készülékeivel rokon vonást lehet felfedezni rajta. Főleg egyébként a P7-re hajaz a mobil, de persze ez a készülék valamivel lejjebb pozícionált, így kevésbé voltak igényesek a mérnökök a megépítéshez használt anyagok kiválasztásánál: a telefon oldalsó része például teljes egészében műanyagból készült.

Az előlap természetesen üveg, de ezúttal a hátlapot is ilyen felület borítja. A nálunk járt tesztpéldány fehér színű volt, így bár szépen gyűjtötte az ujjlenyomatokat, ez nem volt annyira feltűnő, mint amilyen a fekete változat esetében lett volna. A mobil teljesen sík elő- és hátlappal rendelkezik, és meglehetősen vékony, mindössze 7,5 mm-es. Ez nem elég ahhoz, hogy a világ legvékonyabb mobilja legyen, de igazából ennél vékonyabb készülékekre már nincsen szükség – ahogyan azt az iPhone 6 tesztünknél is láttuk, a vékonyság egy idő után már a kényelmes fogás rovására is mehet. A Honor 6 alsó része enyhén ívelt, fent és két oldalt pedig egy betét segítségével érték el a mérnökök, hogy ilyennek tűnjék a felület.

Az előlapról a fizikai gombok hiányoznak, ami nem meglepő, az viszont annál inkább, hogy fent nincsen márkajelzés sem, így csak a hangszóró rácsát, annak két oldalán pedig a szenzorokat és az előlapi kamerát láthatjuk. Illetve van egy visszajelző LED is a burkolat alatt, de ez csak akkor mutatja meg magát, amikor van miért. A kijelző melletti keret elég vékony, így a telefon az 5 colos képátló ellenére mindössze 69,7 mm széles. A teljes méret 139,6×69,7×7,5 mm egyébként, 130 grammos tömeg mellett. Az előlap karcmentes üveg, de nem Gorilla Glass.

A készülék bal oldala üres, jobbra került minden fontos kezelőszerv, így a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzó is. Előbbi került lejjebb, így a telefont egy kézben tartva is kényelmesen el tudjuk érni a bekapcsoláshoz. A gombok alatt egy kis ajtót is találunk, amely a Micros-SIM illetve a microSD kártyák helyeit rejti. Bár az ajtós kialakítást a gyártók legtöbbször akkor alkalmazzák, ha vízálló készüléket terveznek, a Honor 6 esetében ilyesmiről szó sincs, Geeks.hu cikkeket a kádban olvasni ezen a telefonon veszélyes. Az alsó élre az extra funkciókkal nem bíró microUSB port és a fő mikrofon kerültek, fent pedig egy másodlagos mikrofont, hangkimenetet és infra portot találunk.

A hátlap nem levehető, így az akkumulátor sem cserélhető – ez persze nem újdonság, a felső- és csúcskategóriában rengeteg hasonló telefon van. Ahogyan korábban már volt szó róla, a hátlapot is üveg borítja, ezt leszámítva azonban túl sok különlegességet nem találunk itt, csak a szokásos elemeket. A bal felső sarokba került a hátsó kamera, mellé a dupla LED-es segédfény, balra lent pedig a kihangosító hangszóróját helyezték el a mérnökök. És középen virít egy „honor” felirat.

Címkék
Hozzászólások