- 2015. szeptember 1., 13:00
A Honor 6 Plus a márka első phabletje, amely néhány érdekes funkcióval is rendelkezik. Megnéztük, mit tud.

Külső

A Honor és a Huawei két különböző dolog, legalábbis a kínai gyártó ezt szeretné elérni. A vállalatnál igyekeznek teljesen úgy tekintetni az egyelőre csak online csatornákon keresztül forgalmazott készülékre, hogy az teljesen külön brand, viszont mi ezt a helyzet egészen addig nem tudjuk komolyan venni, amíg olyan telefonok gördülnek le a tervezőasztalról, mint amilyen a Honor 6 Plus is. A telefon ugyan sokkal nagyobb a Huawei-féle P6-nál (és utódjainál), azonban kialakítása a két évvel ezelőtt bevezetett csúcsmodellére hajaz (vagy a Honor P6-ra, amelynél szintén ez a mobil volt a minta, nézőpont kérdése): a két oldalt valamint a mobil felső részén végigfutó oldalsó borítás egyértelmű Huawei jellegzetesség. Ez a csík egyébként fémből készült, a mobilra azonban leginkább az üvegfelületek a jellemzőek: nemcsak az előlapot, hanem a hátlapot is ez az anyag védi.

Az előlapot ennél a telefonnál is a kijelző uralja, amelynek két oldalán vékony fekete csík húzódik, viszont a trükkös oldalsó rész kialakítás miatt az nem látszik, hogy a telefon valójában sokkal szélesebb, mint maga az LCD. A panel feletti és alatti rész ugyanakkora – az alsó résznek funkcionális szerepe nincsen, viszont nyilván kell ez a rész is, hogy az LCD alsó részét, ahol a kezelőgombok vannak, kényelmesen el tudjuk érni az ujjunkkal. A kijelző felett a szokásos kiegészítőket találjuk meg, nem feltétlenül a szokott elrendezésben: balról jobbra haladva a visszajelző LED, az előlapi kamera és a beszédhangszóró következnek, míg a szenzorok (közelségérzékelő és fénymérő) ez utóbbi felett helyezkednek el.

A hátlap viszont izgalmas: a fő kamera nyílása mögött ugyanis két objektív is megbújik. Hogy ez miért jó, arra az utolsó oldalon természetesen visszatérünk majd. A dupla kamerához dupla LED dukál, a telefon alsó részéhez közel pedig azokat a furatokat találjuk, amelyeken keresztül a csengőhangok valamint a kihangosító funkciók megszólalnak. A hangszóró ilyen módon történő elhelyezése nem túl optimális, mivel a nyílást nem nehéz eltakarni – ez pedig adott esetben erősen csökkentheti a hangerőt.

A három oldalon is körbefutó díszítésről már tettünk említést, arról azonban még nem, hogy a csatlakozók és gombok többsége ebbe a sávba került. No nem a bal oldalra, amely teljesen üres, hanem jobbra és fentre. Előbbi helyen az Android szokásos gombjai (bekapcsoló és hangerőszabályzó) valamint két kártya tálca, fent pedig egy másodlagos mikrofon, a hangkimenet és egy infra port kaptak helyet. A microUSB csatlakozó lent található, de nem árválkodik, mivel az elsődleges mikrofont is ide tették a mérnökök.

A telefon nem tartozik a kicsi mobilok közé. Az 5,5 colos kijelzőnek is hála termetesre sikerült, még ha ez a nyújtott kialakítása miatt nem is annyira szembetűnő: a telefon az ugyanekkora kijelzővel szerelt, elég széles LG G3-nál is szélesebb 1 mm-rel (és magasabb 4-gyel). A 150,5×75,7×7,5 mm-es méret mellé emberes, 165 grammos tömeg is társul.

Címkék
Hozzászólások