- 2016. december 22., 00:00
Szereted a régi játékokat? Az LG az 5-ös sorozatú tévékben lévő My Games funkcióval három klasszikust gondolt újra.

A koreai gyártó termékpalettáján ma már szinte csak okostévéket találunk, az 5-ös széria viszont azoknak készült, akiknek az internetes funkciókra nincsen szüksége. Az 5-ös széria négyféle típusban kapható: az LH510, LH530, LH541 és LH545 közül lehet választani. A tévék tudásban nagyjából ugyanazt nyújtják, különbség elsősorban a dizájnban és az elérhető méretekben van. A kakukktojás ebből a szempontból az LH510-es egyébként, egyedül ennek a tévének különbözik a dizájnja a többiétől, és ez a széria az, amely kicsi és nagy képátlóval is választható.

Számunkra azonban most elsősorban a My Games funkció volt érdekes, ami az összes 5-ös sorozatú tévében megtalálható. Ezeken a készülékeken Netcast alapú rendszer fut, így a tévékbe az alapfunkciók mellé médialejátszó és felvételi lehetőség is került – illetve a My Games. A rendszer új kezelőfelülettel rendelkezik, ami nagyon hasonlít a webOS Menü Sávjához, az egyes szolgáltatásokat a képernyő alsó részén megjelenő kártyácskák segítségével indíthatjuk el.

A My Games is az egyik ilyen kártyán kapott helyet. Platformról talán túlzás beszélni, hiszen három egyszerű játékot tudunk játszani, a Paperboy, a Soccer Punch és a Tiny Tanks között tudunk választani.

A Paperboy leginkább a retro Nintendo játékokra emlékeztet, egy alapszintű akadálypályán kell összeszednünk az ecseteket és lefesteni velük a gonosz papírzacskókat. Egyszerűsége ellenére addiktív játék, amivel simán el lehet tölteni a reklámszüneteket.

A második játék párban az igazi: a Soccer Punch egy végtelenül leegyszerűsített gombfoci. A játékos kiválasztása után csak be kell állítanunk a pöckölés irányát és erősségét, majd az OK gomb megnyomása után örülni a gólnak, vagy bosszankodni, hogy a saját kapunkat teljesen üresen hagytuk. A taktikai lehetőségek számát növeli, hogy a Commodore-os időket idéző grafikával megrajzolt pálya széléről a játékosok és a labda is visszapattannak. A játékot az nyeri, aki 20 forduló alatt több gólt lő.

A Tiny Tank szintén viccesebb, ha van ellenfél. Két játékos, két tank – és fordulónként új fegyverek. A cél természetesen nem is lehet más, mint az ellenfél (vagyis a másik tank) megsemmisítése. Az arzenál elég széles ahhoz, hogy a játék több forduló után is tartogasson még izgalmakat.

A My Games funkció egy vicces és ötletes extra, amelynek nem célja, hogy megváltsa a világot, az viszont annál inkább, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtson – és ennek szerintünk tökéletesen meg is felel. Méghozzá úgy, hogy mindehhez még internetkapcsolatra sincsen szükség.

Címkék
Hozzászólások