- 2008. március 31., 00:10
Manapság telefont, GPS-t és fényképezőgépet szinte mindenki hord magánál.

Repülőgépen, hosszabb autós utazásoknál vagy, ha a szabadban túrázunk, akkumulátorral működő készülékeink mindig a legrosszabb pillanatban merülnek le! Kihasználva, hogy egyre több és több termék köthető össze a számítógéppel, és, hogy ilyenkor nemcsak adatcserére, hanem töltésre is lehetőség nyílik, az APC egy ötletes megoldással állt elő, amellyel meghosszabbíthatjuk mobil eszközeink rendelkezésre állási idejét. Az APC Mobile Power Pack egy Li-Ionos akkumulátor – rendhagyó interfésszel. Különlegessége abban rejlik, hogy USB csatlakozó került rá, így minden olyan készülék, amely tölthető a számítógépről, az tölthető az APC akkumulátoráról is.

APC Mobile Power Pack

Energiamennyisége elég két mobiltelefon feltöltéséhez

A tápegység könnyű és kisméretű, nem foglal sok helyet a notebook táskában - de akár még a zsebünkben is elfér. Kialakítása jól sikerült, a fényes fekete borítás, valamint a fehér LED-ek elegáns megjelenést kölcsönöznek a minierőműnek. A Mobile Power Pack 10 Wh teljesítményt képes leadni, rövid ideig 10 Wattot, tartósan pedig maximum 8 Wattot nyerhetünk ki belőle. Ha lemerült, USB portról kb. 5, a mellékelt adapter segítségével pedig 3 óra alatt tölthetjük fel teljesen. A tápegységet az egyetlen rajta található gombbal kapcsolhatjuk be, míg a kikapcsolás automatikus, ha 15 percig nincs áramfelvétel.

Az aktuális töltöttségi szintet szintén a gombbal ellenőrizhetjük, hiszen megnyomásakor néhány másodpercre fehér LED-ek jelzik, hogy hozzávetőlegesen mennyi felhasználhnató energia (0-25-50-75-100% jelezhető ki) maradt még. Végül még valami: az APC nem ajánlja a termék szabadtéri használatát 3000 m-esnél nagyobb tengerszint feletti magasság esetén, extrém túrázók erre figyeljenek oda! Mire elég 10 Wh? PDA-nál, PNA-nál plusz 3-8 óra, MP3-lejátszókkal plusz 30-50 óra nyerhető, míg egy mobiltelefont (típusától függően) kétszer vagy háromszor tölthetünk fel.

Forgalmazó: APC Magyarország
Tájékoztató ár: 17 000 Ft

Értékelés:

Címkék